diumenge, 1 de març del 2020

VIATGES A LA CARTA. HOSPITAL DE SANT ANTONI ABAT. VILANOVA I LA GELTRÚ.EL GARRAF.

El Pere Albert Carreño i el Juan Navazo Montero, anaven a retratar la façana de clàssica de l'Hospital de Sant Antoni de Sant Abat, de Vilanova i la Geltrú, que originàriament va ser un convent, amb església annexa, construït amb motiu de l'establiment a Vilanova dels carmelites, el 1735.


L’autor del projecte fou Fra Josep de la Concepció, nom religiós de Josep Ferrer[ (Valls, 1626 – Nules, 12 de febrer de 1690), anomenat “el Tracista” pels seus contemporanis, fou l'arquitecte classicista català més destacat de la seva època

La primera pedra va ser col·locada el 1737 i la comunitat es va instal·lar el 1738.

L'any 1835 els carmelites van abandonar l'edifici, que fou utilitzat com a caserna.

El 1845, l'Ajuntament va sol·licitar autorització per traslladar-hi l'antic hospital del carrer dels Estudis, que actualment es fa servir com a escola d'educació especial.

L'autorització fou concedida el 1847 i, després d'efectuar-hi obres d'adaptació a la nova funció, el trasllat es va realitzar el 30 de març de 1853.

L'edifici va experimentar, en els anys successius, ampliacions i reformes diverses, amb la construcció de nous pavellons. Les obres d'ampliació més remarcables foren els nous pavellons construïts respectivament el 1887, el 1890 i el 1908, projectat aquest darrer per l'arquitecte Josep Font i Gumà (Vilanova i la Geltrú, Garraf, 23 de gener de 1859 - 4 de juliol de 1922) . Actualment conté el dispensari municipal, un ambulatori, un centre psiquiàtric, un servei d'urgències de la Seguretat Social i una clínica particular.

http://coneixercatalunya.blogspot.com/2019/08/imatges-del-fons-josep-olive-escarre-de_24.html


Tal com va tot plegat, i amb el paisanatge que regeix el món, Donald John Trump , Vladímir Vladímirovitx Putin, Xi Jinping , Recep Tayyip Erdoğan, Binyamín Netanyahu ,.., i altres que per caritat us estalvio, el canvi climàtic - que sembla del tot irreversible - , el coronavirus,..., fer plans a llarg termini no sembla massa Logic, oi?.

Poseu Vilanova i la Geltrú, el Garraf, .., Catalunya a la vostra agenda per aquest any 2020

Ermessenda de Valrà, ho deixava escrit, "el demà NO existeix".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada