diumenge, 1 de març del 2020

MONUMENT FUNERARI FAMILIA ORTOLL JUNQUÉ. CEMENTIRI DE VILANOVA I LA GELTRÚ. EL GARRAF

El Pere Albert Carreño, el Juan Navazo Montero, i l’Antonio Mora Vergés , visitàvem el Cementiri Municipal de Vilanova i la Geltrú , emprant una expressió clàssica “ cal fer-ho i és de justícia “.

El Pere Albert Carreño, retratava el panteó de Bartolomé Ortoll i Junqué i família, del que patrimoni Gencat ens diu ; monument funerari de planta quadrangular amb sarcòfags laterals penjats d'accés des de l'interior. Capella coberta amb volta de quatre punts i cúpula semiesfèrica. Façana principal amb porta d'accés amb llinda i reixa, coronada per un arc de mig punt cec amb arquivolta. Columnes de fust llis i capitell a cada banda que suporten pinacles. Capcer motllurat. La façana posterior i les laterals segueixen les pautes compositives de la descrita, destacant en cada una un rosetó de mig punt.


Els materials emprats són la pedra i el totxo. Marbre al paviment i l'altar. Vitralls als rosetons. Ferro forjat a la reixa d'accés. Retaule de la crucifixió de marbre.


L’autor fou l’arquitecte Josep Domènech i Estapà (Tarragona, 7 d'octubre de 1858 - Cabrera de Mar, 5 de setembre de 1917)

Tal com va tot plegat, i amb el paisanatge que regeix el món, Donald John Trump , Vladímir Vladímirovitx Putin, Xi Jinping , Recep Tayyip Erdoğan, Binyamín Netanyahu ,.., i altres que per caritat us estalvio, el canvi climàtic - que sembla del tot irreversible - , el coronavirus,..., fer plans a llarg termini no sembla massa lògic, oi?.

Poseu Vilanova i la Geltrú, el Garraf, .., Catalunya a la vostra agenda per aquest any 2020

Ermessenda de Valrà, ho deixava escrit, "el demà NO existeix".

Hem rebut algunes peticions – força més de les que esperàvem - per acompanyar-nos en aquests “ viatges a la carta”, ja sabeu que la condició era, màxim quatre persones que hauran de portar el seu medi de transport; una possible solució pensem que podria ser la de fer una sortida al mes, que us sembla?. El nostre email és castellardiari@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada