dijous, 20 de setembre del 2018

TRESORS DE SANTA MARIA ASSUMPTA DE BLANES. EL FRESC DELS OFICIS. LA SELVA. GIRONA. CATALUNYA

Endegàvem amb el Josep Augé Carles ( Blanes, la Selva, 25-06-1955), una tasca en la que ens cal comptar també, amb les persones que vetllen per la conservació de l’església parroquial de Santa Maria Assumpta de Blanes. Ens agradaria retratar i explicar TOTES les obres artístiques d’aquest temple, fent esment també dels seus autors.



Fresc dels oficis.


Autor : Jeroni Matas Fernández

Font : https://www.diaridegirona.cat/ultima-dia/2011/07/31/meva-particularitat-que-ho-alhora-pintor-paleta/505000.html

És un homenatge als pagesos i als pescadors de Blanes, amb detalls com el rem de 34 pams. També hi ha espardenyes, en referència a tots els espardenyers que hi havia a Blanes.

L’home que estira del rem , representa el dolor del transcurs de la vida per alguna malaltia. Es pot observar que l'altre company li diu que miri a l'horitzó, perquè més enllà del dolor, hi ha vida.


https://www.blanesaldia.com/blanes/2902-presentacio-del-milmlenari-i-la-litografia-de-la-marededeu-del-vilar/#more-2902

http://www.actualrevista.net/index.php?content_id=3587

Ah!, la visita a Santa Maria Assumpta de Blanes, és del TOT OBLIGADA per als blanencs, i MOLT ACONSELLABLE per als passavolants que vinguin a visitar la població.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions als emails coneixercatalunya@gmail.com , blanesdiari@gmail.com , santamariadeblanes@gmail.com , castellardiari@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada