dilluns, 17 de setembre del 2018

TRESORS DE L'ASSUMPCIÓ DE LA MAREDEDÉU DE BLANES. ALTAR DE LA SAGRADA FAMÍLIA. LA SELVA. GIRONA. CATALUNYA

Endegàvem el Josep Augé Carles ( Blanes, la Selva, 25-06-1955),i l’Antonio Mora Vergés ( l’Argentera, el Camp jussà de Tarragona, 01.01.1951 ), un projecte per ‘posar en valor’ les obres d’arts i els artistes que treballaven en la reconstrucció de l’església parroquial de Santa Maria Assumpta de Blanes,   desprès del conflicte bèl·lic que començava amb la sedició dels militars feixistes encapçalats pel general Franco, contra el govern LEGÍTIM de la II República.

Font: Parròquia de l'Assumpció de la Marededéu  de Blanes

Altar de la Sagrada Família


Aquest grup escultòric de talla representa la Sagrada Família a mida natural i és obra de Josep Maria Camps i Arnau (1879-1968). Va presidir les cerimònies litúrgiques als locals provisionals de l’Esbarjo els anys 40, mentre s’estava reconstruint el temple

https://www.blanes.cat/oiapdocs.nsf/14fbe7c612d4ef45c12579b1003dd6db/defa393e38fd89b5c12570ea004794a5/$FILE/BLANDA%2008.pdf

http://barcelodona.blogspot.com/2018/07/la-font-de-rut.html

https://criticartt.blogspot.com/2016/10/ni-gaudi-ni-berenguer-lescultor-josep.h


Josep Maria Camps l'any 1955 durant l'expo del Club Excursionista, mostrant els seus diversos projectes per altars realitzats al llarg de la seva carrera.

https://ca.wikipedia.org/wiki/Josep_Maria_Camps_i_Arnau

Ah!, la visita a l'Assumpció de la Marededéu  de Blanes, és del TOT OBLIGADA per als blanencs, i MOLT ACONSELLABLE per als passavolants que vinguin a visitar la població.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions als emails coneixercatalunya@gmail.com , blanesdiari@gmail.com , santamariadeblanes@gmail.com , castellardiari@gmail.com

 El títol “ Marededéu “ és un dogma de l’Església catòlica  reconegut  solemnement al Concili d'Efes de l’any 431. En llengua catalana és el normatiu per referir-se a Maria, en altres llengües s’admet la forma “ Santa “, que entenem pretén menystenir la seva importància cabdal, i alhora palesa clarament els  valors masclistes d'aquella  cultura . La permanència almenys des de 1714 en terres catalanes, ha provocat que en molts casos s’admetés com a normal aquesta forma herètica.  L’Església al llarg de la seva existència ha reconegut i reconeix poques santes, dit això, i amb tots els respectes,  TOTES ELLES  son prescindibles, no però, la Marededéu, oi?.  

Que l'Assumpció de la Marededéu,  elevi a l’Altíssim la pregaria dels aragonesos, asturians , valencians,  bascos, aranesos,  gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos, palestins, ,... ,   i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada