dijous, 2 de juliol del 2015

BAIXADOR DE MATA. PORQUERES. PLA DE L’ESTANY. GIRONA. CATALUNYA

l'enginyer Climent Destrebecqz, devia ser l’autor de l’edifici del baixador de Mata, del que ens diu la descripció tècnica; construcció de petites dimensions d'una sola planta, de forma rectangular, i coberta plana. A la façana principal, davant de l'antiga via de tren, hi ha una porta rectangular en un costat i a l'altre tres finestres, també rectangulars. Una motllura ressegueix les obertures, el sòcol i el contorn de la façana; per sobre hi ha una cornisa que separa el frontó que té forma curvilínia al centre.


La fotografia és de Joan301009

El tren, com més tard va ser l’obra pública, i l’obra privada, va ser destinataris de grans inversions. No es contemplava – ni aleshores, ni ara [ rescate de las Autopistas de la Comunidad Autónoma de Madrid, Aeropuerto de Castellón, el AVE de los ‘ amigos ‘ ;... ] – ni la seva ‘utilitat’, ni per descomptat la seva ‘necessitat’, i/o la ‘viabilitat econòmica’.

El ‘xoriços’ tenen entre nosaltres una llarguíssima tradició, que algunes fonts volen connectar amb l’ensarronada de Jacob, al seu germà Esaú.

http://www.banyolescultura.net/pinxocat.htm

El Martirià Brugada Clotas, em deixava un comentari al facebook ‘ diria que el baixador de Mata és del municipi de Porqueres, i no pas del de Fontcoberta, és clar que des del Bergadà tor deu raure allà mateix, si fa no fa’.

No tinc disculpa, vaig fer el clàssic error del copiar/pegar.

Gràcies Martirià Brugada Clotas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada