dilluns, 6 d’octubre del 2014

PORTAL FORTIFICAT DE PRADES. BAIX CAMP. TARRAGONA. CATALUNYA

L'any 1324 va ser creat el Comtat de Prades en favor de l'infant Ramon Berenguer. El Comtat de "les muntanyes de Prades" tingué a veure amb la Baronia d'Entença. El 1341 l'infant esmentat permutà el Comtat de Prades pel d'Empúries. El 4 de febrer de 1408 el Rei Martí concedí el Consell d'aquesta vila pròrroga, per cinc anys, de l'impost que llavors gravava el pa, el vi i la carn, per tal que continués la construcció de la muralla i els valls de la mateixa vila.

Retratava al Josep Olivé Escarré davant d'un dels indrets més típics que conserva Prades; la vila ha estat objecte, repetidament, d'esdeveniments bèl·lics, com la guerra contra el Rei Joan II, la Guerra de Separació, quan ocupada la vila i foren enderrocades les muralles, encara durant les guerres carlines en el breu espai d'onze mesos, la vila fou incendiada dues vegades; per tot això s'ha de fer especial esment al petit arc que hi ha on existí el barri gòtic, literalment a tocar de l'església de Santa Maria.


Les Muntanyes de Prades és una Comarca natural, clarament diferenciada del Camp jussà de Tarragona , mal dit BAIX CAMP, del Priorat, i de la Conca de Barberà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada