dimarts, 14 d’octubre del 2014

ESGLÉSIA DE LA MAREDEDÉU DE MONTSERRAT O DE SANTA MARIA REINA. BARCELONA

L'Antoni Calvo Uribe retratava la parròquia de Santa Maria de Montserrat , coneguda també però, com de Santa Maria Reina.




La construcció de l'edifici va ser sufragada per Josep Nicolau d'Olzina, projectada per Nicolau Maria Rubió i Tudurí ( Maó , Menorca , 5 feb de 1891 - Barcelona , maig 4 de 1981 ) cap a l'any 1920, les obres van ser enllestides per Raimon Duran i Reynals ( Barcelona, 1895 —Barcelona, 1966 ) als anys cinquanta. D'aquella època són també les pintures del pòrtic, obra de Josep Obiols i Palau (Sarrià, Barcelona, 1894 - Barcelona, 1967).

És un temple amb planta de creu llatina, amb cúpula sobre el creuer i absis semicircular. Hi destaca el campanar rectangular, inspirat en el famós campanile de Venècia. És una de les mostres més característiques del Noucentisme d'influència italiana (o "brunelleschiana"), del qual tots dos arquitectes en són els millors representants.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l'email coneixercatalunya@gmail.com

La crònica es podia fer gràcies a CM62 Informàtica de Castellar del Vallès, que em deixava un ordinador de 'cortesia' , quan el meu queia en acte de servei després d'una aferrissada resistència als hackers anticatalans i antidemocràtics que l'atacaven des de l'inici quasi del procés sobiranista, entenc que bàsicament pel fet d'escriure en català i de Catalunya.

1 comentari:

  1. Hola Antoni, seguint el teu consell, pel bloc dels campanars i creus de terme, em agafat algunes fotos teves, a mes al meu bloc de trucadors estàs el racó de "ens uneix una afició". Tu que viatges molt, si trobessis algun trucador original i ets tan amable de enviar-ho, estaria molt agraït. Bona feina i una abraçada.

    ResponElimina