dimarts, 18 de febrer del 2014

TORRE DE GUAITA I BADA DE ‘LA MUNTANYETA’. EL VENDRELL. EL PENEDÈS JUSSÀ.

Està clar que fou primer la torre de planta circular amb funcions de guaita i bada, i més tard l’edifici del mas, al que es coneix com del BOMBO o del XOMBO.

A la façana principal s'accedeix mitjançant un baluard amb porta de llinda. La façana lateral de l'habitatge té tres plantes. Els baixos tenen dues finestres quadrades. La segona planta presenta una galeria amb arcs de mig punt. A sobre i cap l'interior s'alcen les golfes que consten d'unes finestres el•líptiques. Destaca una torre cilíndrica que s'aprima cap a la part superior, aquesta presenta una sèrie de finestres. Es recolza damunt una volta de creueria, sostinguda per quatre arcs de mig punt. Tota l'estructura és sostinguda per potents contraforts.


Es troba en una zona coneguda com ‘ la muntanyeta ‘ , raó per qual a reserva de conèixer el nom del mas adjunt, la denominaré ‘torre de la muntanyeta del Vendrell’.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

1 comentari:

  1. Sols comentar-vos que aquesta estructura es tracta d'un molí de vent que funcionà fins a principis dels anys 50, concretament era un molí de grà, amb els anys la finca es va vendre i la van comprar una gent de sabadell, però de torre de guaita el vendrell en conserva 3, el puig, el botafoc i el cintoi, en cap cas aquest edifici va tenir mai funcions defensives.

    ResponElimina