divendres, 21 de febrer del 2014

HIPOGEU DE LA FAMÍLIA CIURÓ DE GRANOLLERS


No trobava cap dada relativa a aquesta figura assentada damunt el sarcòfag, ni com la se coneix, ni qui en va ser l’autor.


Valgui aquí allò de ‘més val poc, que res’ davant l’escassíssima informació de la fitxa S-04, del Catàleg de Patrimoni Històric i/o Artístic de Granollers http://ptop.gencat.net/rpucportal/AppJava/cercaExpedient.do?reqCode=veureDocument&codintExp=208691&fromPage=load

Javier de Dios , Administrador del grupo Apoyamos la Ruta Europea de Cementerios, em deixava un comentari ; el autor sí que se conoce, es Josep Llimona i Bruguera (Barcelona 8 d'abril de 1863- 27 de febrer de 1934) y está documentado. La obra se llama "Resignació" y es de 1899.

A l’amic Javier de Dios – al que demano des d’aquí disculpes perquè sembla que l’ofenia la meva resposta - , li insisteixo en que a la fitxa S-04 de : http://ptop.gencat.net/rpucportal/AppJava/cercaExpedient.do?reqCode=veureDocument&codintExp=208691&fromPage=load

Dues de les escultures NO AQUESTA estan identificades com obra de l’Enric Clarasó i Daudí (Sant Feliu del Racó, 14 d'octubre de 1857 - Barcelona, 1941).

Els bons amics de Patrimonifunerari.cat / imatgesdepedra@gmail.com

La inclouen en la relació d’obres de Josep Llimona i Bruguera (Barcelona 8 d'abril de 1863- 27 de febrer de 1934)
http://www.patrimonifunerari.cat/artistes/escultors/josep-llimona-bruguera/

Els demanarem que ens expliquin la seva font informativa.

Ens agradarà tenir TOTES LES DADES a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Antonio Mora Vergés

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada