diumenge, 23 de febrer del 2014

HIPOGEU DE RAMON MARIMÓN I FAMÍLIA AL CEMENTIRI DE VILAFRANCA. PENEDÈS SOBIRÀ

Josep Domènech i Estapà (Tarragona, 1858 - Cabrera de Mar, 1917) Arquitecte titulat l’any 1881, era també, Doctor en Ciències Exactes, catedràtic de geodèsia (1888), i de geometria descriptiva (1895) a la Universitat de Barcelona, i membre de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona (1883), que posteriorment presidí (1914).

No trobava les dades de la persona que li encarregava l’any 1913 aixecar aquest magnífic monument funerari, un hipogeu amb la planta en forma de creu amb tres braços formats per tres sepultures, que descansen sobre un basament i unes petites columnes. Les cares dels sepulcres estan ornamentades amb arqueries i columnes cegues. El braç posterior de la creu és de llargada més petita i dóna accés a l'interior del panteó a través d'una porta adintellada. Aquests tres braços estan coronats en el centre per un àngel sedent en un tron que s'alça amb una arquivolta ornamentada acabada en creu. A les mans porta una corona de roses que simbolitzen la fragilitat de la vida.


http://hemeroteca.lavanguardia.com/preview/1914/09/25/pagina-9/33335998/pdf.html?search=Ramon%20Marim%C3%B3n

Hom pensa que ens manquen dades pel que fa a l’autoria d’aquest panteó, en el que l’escultura té una paper molt rellevant, sou pregats de fer les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada