dilluns, 3 de febrer del 2014

OLD NEW SCHOOLS. MALGRAT DE MAR. EL MARESME

Juli Maria Fossas i Martínez, (Barcelona, 1868-1945), arquitecte municipal de Malgrat de Mar, és l’autor de les Escoles Noves, rebatejades en el segon feixisme com ‘las Escuelas Nacionales’ , i conegudes ara com CEIP Mare de Déu de Montserrat , que va inaugurar el 28 d’agost de 1927 – en el punt més àlgid del primer feixisme ( Dictadura de Primo de Rivera ) - Lluís de Caralt i Fors, alcalde de Malgrat.

En el camí a l’edat mitjana com reivindica Mariano Rajoy Brey (Santiago de Compostela, La Coruña, 27 de marzo de 1955), PRESIDENTE DEL GOBIERNO DEL REINO DE ESPAÑA, es tanques escoles, hospitals, geriàtrics,.. i es deixa a les classes més desfavorides en la màxima desprotecció.


En la composició de les façanes – que demanen a crits una restauració – s’utilitzaven elements del llenguatge clàssic, com capitells, cornises, motllures...; i altres elements modernistes, com per exemple a la porta de dins el vestíbul.
Destaquen els elements decoratius, els esgrafiats, els escuts treballats en pedra, les garlandes les tessel•les del mosaic...

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada