diumenge, 1 de novembre del 2020

TORRE DE SEVA. MARATA. LES FRANQUESES. EL VALLÈS ORIENTAL.

 

Crisant Palau publica fotografies antigues de la Torre o Castell de Seva,  al nucli de Marata , al terme de les Franqueses a la comarca del Vallès Oriental.




De la Capella de Montserrat , inicialment  advocada als sants Abdò i sant Senen en diuPatrimoni Gencat que està situada al  costat de l'edifici fortificat,  és una construcció de petites dimensions (10 x 5 metres  aprox.), de nau única i absis rodó.

Hi ha un petit campanar d'espadanya, porta allindada i a sobre un petit ull de bou.

Està coberta per volta de canó amb unes franges que simulen arcs faixons però que no tenen funció constructiva, decorats amb motius florals.

El parament interior està pintat imitant carreus.

 A l'arrencada de la volta hi ha una franja amb lletres sobresortint: "Agraït la fa feia restaurar l’any  1918 Anton Marimon  en record i memòria de sa muller Maria Planas ; Mare de Déu  de Montserrat pregueu per nosaltres".

De la torre o Castell del Seva ens diu que és un edifici de planta rectangular orientat a migdia. A l'extrem de la façana principal té adossada una torre de planta quadrada, aquesta té una finestra d'estil gòtic, senzilla. A la façana hi ha un portal d'arc rodó, encabit dins d'un més antic i de dimensions majors, amb un escut en el centre. En el primer pis es conserven dues finestres d'arc conopial, gòtiques, i una renaixentista en el centre, té gravada la data del 1561. També hi ha dues finestres d'arquets, tipus coronella, però sense columneta. La part superior es va afegir amb posterioritat, com s'observa pel parament. Hi ha matacans i obertures d'espitllera en els tres pisos.



També una foto de l’any 2020 , feta des d’un angle diferent.

La premsa “ domestica” QUE NO PUBLICA DADES DE VICTIMES DE LA COMUNITAT DE MADRID, explica que a dia d’avui Catalunya, acumula 14.074 víctimes.

https://www.elperiodico.com/es/sanidad/20201101/coronavirus-catalunya-1-noviembre-4095-casos-mas-50-muertes-8184318

Els Registres Civils del REINO DE ESPAÑA publiquen dades que explícitament qualifiquen de mentider al Ministeri del inefable Salvador Illa i Roca (la Roca del Vallès, 5 de maig de 1966)  

https://www.vilaweb.cat/noticies/dades-registres-civils-exces-morts-pandemia-coronavirus/?fbclid=IwAR2iElibgAm2KKa4Cwe3ooyGv5BoozGQ_Lh58KKanirs3vXGY5XPuETvvD4

Catalunya viu una situació més dramàtica que la resta del REINO DE ESPAÑA, atesa la situació catastròfica de la seva sanitat, desprès de  les accions dutes a terme per  Daniel de Alfonso& Jorge Fernández Díaz i Cia:

https://www.lavanguardia.com/politica/20160622/402690747904/fernandez-diaz-grabaciones-sistema-sanitario-de-alfonso.html

Que la Mare de Déu de Montserrat intercedeixi per Catalunya i els catalans  davant l’Altíssim.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada