dimecres, 11 de novembre del 2020

LES ESGLÉSIES DE LA BASTIDA D’HORTONS ADVOCADES A SANTA COLOMA DE SENS. ALÀS I CERC. L’URGELL SOBIRÀ. LLEIDA

 

El Jordi Vila Juncà publica una fotografia del nucli de la Bastida d’Hortons , poble del municipi d’Alàs i Cerc (Alt Urgell), situat a 950 metres  d’altitud.





Fotografià. Ermengol Patalín



https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a0/Retablo_santa_Coloma2.jpg

La “peculiar” església parroquial de la Bastida d’Hortons està advocada a Santa Coloma de Sens , Patrimoni Gencat la descriu telegràficament ; edifici religiós d'una nau rectangular estreta, coberta amb volta de canó. Torre campanar de planta quadrada i porta a la façana oest. Al mur sud té tres contraforts.

Ens agradarà rebre a l’email coneixercatalunya@gmail.com , castelladiari@gmail.com una fotografia del interior de l’església parroquial de la Bastida d’Hortons advocada a Santa Coloma.

Al fossar de la Bastida, als afores del poble, hi ha l’església vella deSanta Coloma, trapezoidal, coberta amb encavallades de fusta.


Fotografià. Vinals

Ens agradarà rebre a l’email coneixercatalunya@gmail.com , castelladiari@gmail.com una fotografia del interior de l’església parroquial “vella”  de la Bastida d’Hortons advocada a Santa Coloma.

A dia 11.11.2020 les dades de la Covid.19 a Catalunya  ens diuen que segons les dades de les funeràries facilitades per Salut, 14.745 persones han mort des de l’inici de la pandèmia.

La setmana passada es van superar les 400 defuncions, xifra que no es registrava des de principis de maig.

Cuideu-vos molt, les accions contra Catalunya, contra els seus nadius , la seva llengua, ...,  no reben dissortadament al REINO DE ESPAÑA cap retret penal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada