dimecres, 18 de novembre del 2020

EL CANVI CLIMÀTIC. IMATGES DEL MONTSENY. HOTEL DE SANTA FE. FOGARS DE MONTCLÚS.

 

Crisant Palau publica un parell de fotografies de l’Hotel de Santa Fe, construït per Pere Domènech i Roura (Barcelona, 22 de gener de 1881 – Lleida, 7 de maig de 1962) entre els anys 1912 i 1914 per encàrrec de Ramon de Muntaner i Vila (Canet de Mar, 1832 – Barcelona, 16 de juny de 1921) ,  primer comte de la Vall de Canet i propietari  del castell de Santa Florentina, rebatejar amb aquest  nom en honor de la seva esposa, Florentina Malató i Surinyach.

La descripció, quasi telegràfica ens diu ; edifici construït en pedra formant un castell-palau de cert regust neogòtic. A nivell de planta dibuixa una L, ja que està conformada per dos cossos rectangulars units. Per la part del darrera hi ha la capella de Santa Fe, però tot i que resta unida és un edifici totalment independent d'aquest. En un dels cossos hi ha una petita torre coronada per merlets.

En els dies foscos que seguien a l’alçament armat dels militars feixistes encapçalats pel general Franco contra el govern LEGÍTIM i DEMOCRÀTIC de la II República,  va patir alguns desperfectes, com també la capella, desprès de la  victòria militar ambdós edificis van ser restaurats. Ens agradarà tenir noticia de l’autor de la restauració a l’email coneixercatalunya@gmail.com , castellardiari@gmail.com

Els fanàtics que neguen el canvi climàtic ho tindran difícil per explicar la diferencia entre les imatges de l’any 1932 i les de l’any 2020



1932 - Fogars de Montclús - Esquiadors a la glorieta davant l'hotel a Santa Fe.


https://relatsencatala.cat/relat/montseny/1049257

Cuideu-vos molt, ja sabeu que els atacs contra Catalunya i els catalans, o contra la seva llengua i la selva culturaencara els surten de franc als seus autors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada