dimarts, 3 de novembre del 2020

IN MEMORIAM DE L’EDIFICI DE L’AJUNTAMENT I ESCOLES DE RUPIT. RUPIT I PRUIT. OSONA.

 

Trobava una fotografia impagable de l ‘Antoni Gallardo i Garriga (Barcelona, 18/04/1889 – 16/06/1942) “ Plaça i ajuntament de Sant Joan de Fàbregues amb tres nens i un cotxe, al fons Santa Margarida”



https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afcecemc/id/1116/rec/3

A dia d’avui la fotografia correspondria al nucli de Rupit, i l’ermita del fons, està advocada a Santa Magdalena, tenim constància però, segons Ramon Corbella i Llobet ( Vallfogona de Riucorb, 29.10.1850 + Vic, 18.12.1924 ), secretari del bisbe Pere Colomer i Mestres (1875 – 1881) , que va visitar la capella a principis del segle xx, a l’altaret hi havia dues imatges de marbre del segle XV; una de Santa Margarida i l’altra de la mare de Déu de Gràcia, que passaren al Museu Episcopal de Vic.

La presència de minyons jugant a la plaça vindria a confirmar – com era molt habitual – que l’edifici de l’Ajuntament aixoplugava també les escoles. Aquesta afirmació la fem a reserva de la seva confirmació per part de persones nascudes a Rupit.

Continuem la nostra recerca dels edificis escolars  de Catalunya, anteriors a la dictadura franquista, ens cal  a l’email coneixercatalunya@gmail.com , castellardiari@gmail.com , TOTA l’ajuda que ens pugueu donar amics lectors

Catalunya us ho agrairà.

Quan revisava aquest text,  la mortaldat relacionada amb la Covid, 19 a Catalunya era de 14.140 persones,  els “efectes col·laterals” provocats per la desatenció sanitària  encara que NO ESTAN AVALUATS,  els podem estimar en el mateix nombre.

Catalunya com a conseqüència de les accions perverses, dutes a terme entre altres per Jorge Fernández Díaz i Daniel de Alfonso, és de lluny la zona més feble del REINO DE ESPAÑA.

Cuideu-vos molt, i que Santa Margarida i Santa Magdalena, intercedeixin davant l’Altíssim, perquè  vetlli per Catalunya i els catalans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada