divendres, 7 d’abril del 2023

IN MEMORIAM. HOSPITAL DEL MONESTIR BENEDICTÍ DE SANT PERE DE CASSERRES. OSONA

 

Llegia que era una  exigència de la regla de Sant Benet que tots els monestirs tinguessin un indret, molt sovint separat del monestir, o en tot cas independent d’ell, per acollir els pelegrins i els pobres malalts.




El Feliu Añaños i Masllovet publica una fotografia de l’hospital del monestir de Sant Pere de Casserres que es manté en un excel·lent estat de conservació en les seves dues plantes.


 La superior és accessible per una escala d’arc de construcció moderna que va substituir-ne una d’antiga i malmesa adossada al mur. Aquesta planta està habilitada per a projectar-hi un audiovisual que explica la història del monestir.


El divendres Sant, 7.4.2023, una bona amiga em comentava; vols que et digui el que sento? Aïllament. Tot s’agafa com espectacle. Tant les processons com els rituals. Jo no havia vist mai un dijous i divendres sant fer una graellada. Ni posar-nos el millor vestit per passejar. Jo assisteixo a missa devotament i passo de riallades a la plaça. Enyoro quan anava amb la mare a veure monuments i resava,  i a casa, el divendres Sant es menja bacallà amb ous i panses i poso música clàssica. Potser soc nyonya, però no m’adapto als actuals sistemes d’anar a una terrassa a fer el vermut i mirar qui passa.


No,

diguem no.

Nosaltres no som d'eixe món.

https://www.youtube.com/watch?v=ioUTBL3dlnw

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada