divendres, 28 d’abril del 2023

CAN MAS. JOANETES. LA VALL D’EN BAS. LA GARROTXA

 

L’Àngela Verdaguer Farres, identifica l’edifici que  el Pere Carre Pons Olot, com Can Mas de Joanetes a la Vall d’en Bas, a la comarca de la Garrotxa.




Patrimoni Gencat en diu; Edifici civil cobert amb teulada a dues aigües.

La construcció original presenta algunes modificacions i es veuen dos cossos diferenciats. A la banda esquerra de la façana principal hi ha una escala de pedra que dona a una de les portes d'entrada, a mà dreta hi ha una gran galeria de fusta i una altra de més petita damunt aquella. Hi ha un afegit a la banda dreta de l'edifici original. La resta de l'edifici té escasses obertures i s'allarga vers la part de darrere, ja que hi havia tres masoveries.

Tot i les ampliacions l'edifici guarda certa harmonia.

https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/10715

Els catalans hem d’aprofitar totes les ocasions per a divulgar el Patrimoni Històric de Catalunya, recordeu que som  un “  Grupo objetivamente identificable”

https://www.elperiodico.com/es/opinion/20230131/grupo-objetivamente-identificable-puigdemont-llarena-tjue-articulo-pilar-rahola-82250654

https://curia.europa.eu/juris/document/document.jsf?text=&docid=269942&pageIndex=0&doclang=ES

Aquest reconeixement de la nostra “ fragilitat “, i alhora de l’absoluta manca de respecte a les minories per part del REINO, situa moltes de les mesures que ens han aplicat, i ens apliquen com “ formes de genocidi “.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada