dilluns, 10 d’abril del 2023

IN MEMORIAM DE L’ESGLÉSIA ADVOCADA A L’ARCÀNGEL SANT MIQUEL, PRINCEP DE LES MILICIES CELESTIALS A NAENS. SENTERADA. EL PALLARS JUSSÀ.

 

No s’explica gaire cosa de l’església advocada a l’Arcàngel Sant Miquel deNaens.

https://algunsgoigs.blogspot.com/2014/05/oracio-sant-miquel-del-papa-lleo-xiii.html


Sembla que al segle XX , l'església fou esberlada per eixamplar la carretera que accedia al poble. Caldria si més no, concretar en quin període del segle XX, oi?.  Tot fa pensar que succeïa en el llarguíssim període la II dictadura feixista, la de general Franco. Ens agradarà però, tenir-ne confirmació.


Tot el que podem veure a dia d’avui de l’antiga parròquia del nucli de Naens,  que estava situada a l'entrada del poble, son les restes d'un mur lateral i l'arrencada de la volta de l'església. Fora possible trobar una imatge anterior a l’ ensulsiament ?.




L’ Ester Gonzalez Vidal, retratava les restes de l’Església romànica advocada a l’Arcàngel Sant Miquel, que apareixen a la part inferior de la imatge, i l’església “nova”, advocada ara a sant Esteve, protomàrtir. Imaginem que la destrucció de l’església romànica devia comportar un ascens polític al seu “ promotor”, oi?. 


Tenim l’enemic a casa almenys d’ençà de 1714, això fa que en massa ocasions no el percebem tal i com és, oi?.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada