divendres, 31 de març del 2023

FARMÀCIA ALBINYANA - ANTIGA CONFITERIA VDA. CARNER. TERRASSA

 

Divendres 31.3.2023, mirava per la finestra, fa un dia ventós, i recordava una cançó  de la Maria del Mar Bonet i Verdaguer (Palma, Mallorca, 27 d'abril de 1947 :

Aigo, vos demanam, aigo

i vós, senyor, mos dau vent

i mos girau ses espatlles

i fais com qui no mos sent.

 

A s'hort sa terra és eixuta,

s'ha mort tot el que hem sembrat,

es tarongers s'han 'secat,

es blat és mort i no és nat.

 

Abans, senyor, éreu flors,

ara, senyor, sols sou cards.

Abans, senyor, éreu amor,

ara s'amor s'ha assecat.

 

Abans, senyor, éreu horts,

ara, senyor, pols i vent.

Abans, senyor, éreu gent,

i ara, on és, on és sa gent?


En aquest enllaç la podreu escoltar.

https://www.youtube.com/watch?v=pIMu4k_byqY

 

https://www.google.com/search?rlz=1C1VDKB_esES972ES973&sxsrf=APwXEdd7P7BT62NLV8YTMGCNlA7URn5-NA:1680244381207&q=aigo.+youtube&spell=1&sa=X&ved=2ahUKEwj04-iLxoX-AhXIiFwKHZnEAI0QBSgAegQICBAB&biw=1366&bih=657&dpr=1#fpstate=ive&vld=cid:6d04d9cc,vid:pIMu4k_byqY

 

Havia anat a Terrassa per veure fins on  és veritat que es poden posar soles noves a les botes de muntanya,  tinc unes  Salomon que em costaven 180€, i que han resultat una estafa – una més, de les que perpetren les empreses sobre els consumidors amb el silenci, quan no la complicitat de les Administracions públiques-, oi?. .

https://diaridecastellardelvalles.blogspot.com/2022/12/salomon-i-lobsolencencia-programada.html


Lliurava les meves botes a RESOLARGRIP que tenen parada al Mercat de la Independència:

 https://totsonpuntsdevista.blogspot.com/2023/03/mercat-de-la-independencia-terrassa.html


A la sortida retratava – sortosament encara continua dempeus -  la que havia estat la Confiteria Carné (1908), i actualment és farmàcia


Llegia que Joaquim Vancells i Vieta (Barcelona, el Barcelonès, 28 de juny de 1866[1] - 26 de desembre de 1942 )  fou un pintor català pertanyent al corrent modernista, i artífex de l'escola pictòrica de Terrassa, en va ser l’autor i el promotor Lluís Albiñana i Domingo.


La façana respon a un modernisme colorista, que recorda a les obres de l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch (Mataró, 17 d'octubre de 1867 - Barcelona, 23 de desembre de 1956) amb arrels castellarenques per part de mare.


Sobre el mur estucat blanc destaquen les inclusions de mosaics i els esgrafiats, el sòcol de ceràmica vidrada (en la qual predomina el color verd, groc i vermell), la cornisa esglaonada rematada per un senzill rellotge de sol vorejat de trencadís ceràmic d’or, les garlandes florals i la data de construcció de l’edifici, el trencadís ceràmic sobre l’arc de la porta d’accés a l’edifici i els esplèndids treballs de forja del balcó del primer pis. L’interior de l’establiment està decorat amb pintures murals paisatgístiques del propi Joaquím Vancells Vieta .


 A l’interior, destaca el mobiliari d’època, els treballs de serralleria, la ceràmica vidrada i elements forjats.


En el moment de fer la fotografia s’aturaven davant la façana un grup nombrós de persones, sembla que el Patrimoni Històric i/o Artístic de Catalunya, exerceix una forta atracció, oi?.

 

A la tornada escoltava per la ràdio . la sentència dictada contra Laura Borràs i Castanyer (Barcelona, 5 d’octubre de 1970)

https://www.vilaweb.cat/noticies/sentencia-laura-borras-condemna-preso-inhabilitacio/


I em venia al cap el darrer “ parte “ de guerra dels feixistes ; cautivo y desarmado en pueblo catalan, alcanzados los ultimos objetivos, se impone la paz

 

Ramon Pelegero i Sanchis, més conegut pel nom artístic de Raimon, (Xàtiva, 2 de desembre de 1940) cantava un fet incontestable, almenys des de 1714,  “ de vegades la pau, no és més que por “.

https://www.youtube.com/watch?v=kyMdCiKPPks


Els corifeus feixistes ja demanaven la retirada de l’escó de la Laura Borràs i Castanyer, malgrat que la sentencia no és ferma. 


M’explicava un home d’edat avançada que fa quatre dies com aquell que diu que els Partits -  mal dits – independentistes qualificaven MOLT negativament a l’aparell de justícia del REINO DE ESPAÑA.  I li semblava hipòcrita que ARA li atorguessin la MÀXIMA imparcialitat.


La reacció dels grups anticatalans, i àdhuc dels Partits col·laboracionistes però , li semblava “ normal”. 


No li  calen enemics a Catalunya – que en té, molts, i extremadament malvats – només amb les actuacions dels “ amics” ja estem condemnats pels segles dels segles. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada