diumenge, 26 de març del 2023

DEL CONVENT DE LA CONGREGACIÓ DE LES GERMANES OBLATES DEL SANTÍSSIM REDEMPTOR LA UNIVERSITAT ABAT OLIVA. BARCELONA

 El dia 13.3.2023, rebia la 4a Sessió de Quimioteràpia a l’Hospital General de Catalunya ,  val a dir que ha estat  - i és encara – un procés  que començava el 9.1.2023,   “ dur”.


Avui estic a 2 dies d’acabar el tractament.


https://diaridecastellardelvalles.blogspot.com/2022/12/lany-del-cancer.html



  https://diaridecastellardelvalles.blogspot.com/2023/03/objectiu-sobreviure-la-quimioterapia.html


M‘ajudat molt en aquest tràngol,  continuar – fins on m’ha estat humanament possible –  amb les publicacions del conèixercatalunya, i vull agrair des d’aquí  la bonhomia de tots/es els que m’han permès fer us de les seves imatges. Espero poder recuperar les meves sortides per Catalunya ben aviat.


El Francisco Anguera Salceda, publica una fotografia;  Convent del Redemptor (1923-26) Bellesguard 30 . Barcelona  Arquitecte : Bernardí Martorell i Puig ·




Llegia a Patrimoni Gencat que l'edifici del convent del Redemptor es troba situat a la part alta del districte de Sarrià-Sant Gervasi, a tocar de la Ronda de Dalt.


El complex es troba en una gran cantonada, entre els carrers Bellesguard i Newton.


Està compost per un bon nombre d'immobles, tant aïllats com entre mitgeres dins el complex.


L'element més destacable i que analitzem aquí (és l'únic visible des de l'exterior), és l'església del convent.


El primer tret destacable és l'ús massiu del maó vista, que li confereix un aspecte ben remarcable i inconfusible.


L'església està formada sobre una nau llatina, amb diferents volums i nivells, que donen profunditat al conjunt i un perfil esglaonat irregular.


Les cobertes segueixen el mateix esquema, i estan subjectades per arcuacions diafragma, també de maó vista, amb un perfil proper a la paràbola. A la nau s'obren un bon nombre d'obertures, ben properes a finestrals d'aire gòtic, tot i que les cristalleres són senzilles.


 El coronament de l'església està dominat per nombroses teulades a doble vessant, novament en diversos nivells i volums. L'accés es fa a través d'una obertura en arc de mig punt però amb aire peraltat. Corona la façana una espadanya estreta.


Aquesta església i la resta de dependències del seu voltant, han comptat amb nombroses modificacions i afegits al llarg del temps, fins els anys noranta del segle XX.


 Actualment, entorn del pati conventual, hi ha la Universitat Abat Oliva.


Al mateix temps, l'interior de l'església és actualment emprada com una sala d'actes, amb diverses modificacions de l'interior.  La restauració va ser duta a terme per l’arquitecte  Miguel Angel Armengou Lopez, del que ens agradar tenir noticia del lloc i data de naixement, i fos el cas de traspàs a  l’email castellardiari@gmail.com

 

Per tots aquests motius, l'estat de conservació de l'immoble és bo.


https://sites.google.com/site/barcelonamodernista/convent-del-redemptor


https://diarieljardi.cat/un-antic-convent-de-les-germanes-oblates-seu-de-luniversitat-abat-oliba/

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada