divendres, 3 de març del 2023

CASES CARME VIDAL. BARCELONA

 

Llegia que les cases Carme Vidal, obra de Josep Masdéu i Puigdemasa (Barcelona, 25 de setembre de 1852 - 29 de novembre de 1930),  són un conjunt de dos edificis idèntics entre mitgeres situats a la cantonada entre els carrers Cros i Rei Martí. Consten de planta baixa, tres pisos i terrat.



Fotografia. Coral Vindel Guzman


La façana principal és la que dóna al carrer Cros. Aquí cada edifici té tres portes d'arc rebaixat a la planta baixa, la central, més estreta, es correspon a la porta d'entrada a l'immoble i les laterals a comerços. Als pisos superiors hi ha quatre obertures d'arc pla per pis; les de primer pis donen a dos balcons correguts i els altres pisos a balcons individuals. Aquests són de ferro forjat.


El parament de la façana imita carreus de pedra i té una gran decoració vegetal i floral a la part superior de les obertures a uns frisos que la recorren horitzontalment. El coronament és de línies ondulants a mode de frontons arrodonits separats entre ells per ulls de bou farcits de plantes i flors.


La façana del carrer Rei Martí té una sola obertura allindada per planta seguint el mateix eix longitudinal. Una motllura, que segueix la línia de la llosana dels balcons de l'altre façana, separa els diferents nivells. El parament és de falsos carreus amb els frisos amb motius vegetals que son continuació dels del carrer Cros. Les llindes de les finestres estan decorades amb un senzill relleu vegetal. La façana queda rematada per una motllura per sobre de la qual hi ha un mur llis que fa de tancament al terrat.

https://www.facebook.com/photo/?fbid=10223155592863621&set=pcb.10160757318873126


Malgrat la insistència i la perseverança dels feixistes de “ morro fort”, no els ha donat temps de destruir tot el patrimoni immoble de Barcelona.


Confiem, desprès de més de 300 anys d’ocupació, que tampoc se’n surtin en la seva tasca d’anorrear la llengua i la cultura catalanes.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada