dissabte, 21 de novembre del 2020

LES MASIES DE NARGÓ I LA CAPELLA DE SANT L’ARCÀNGEL SANT MIQUEL. COLL DE NARGÓ. L’URGELL SOBIRÀ. LLEIDA.

 

El Jordi Vilá Juncá publica una fotografia de les Masies de Nargó, nucli de població del municipi de Coll de Nargó, a la comarca de l’Urgell sobirà.



Aquesta caseria és situada uns 3 km al SW del poble de Coll de Nargó, al vessant esquerre del barranc de les Masies, prop del congost del Codó, on acaba, per ponent, la fondalada de Valldarques.

La capella de l'Arcàngel Sant Miquel, restaurada, consta d'una nau capçada per un bell absis amb arcuacions i bandes llombardes.



La Maria Rosa Planell Grau i el Miquel Pujol Grau, la “ parella romànica” per excel·lència feien una visita d’aquesta esglesiola, i ens ho expliquen a :

http://indretsescbergueda.blogspot.com/2013/03/sant-miquel-de-les-masies-de-nargo-coll.html

Malgrat que Sanidad Mortuoria  de Madrid ha contabilizado un total de 18.596 (12.496 en hospitales, 4.940 en centros sociosanitarios, 1.130 en domicilios y 30 en otros lugares

I que segons les dades de les funeràries facilitades per Salut, 15.433 persones han mort  a Catalunya des de l’inici de la pandèmia

https://beteve.cat/soc.../coronavirus-barcelona-ultima-hora/

La vida no  s’atura.

Cuideu-vos molt, ja sabeu que els atacs contra Catalunya i els catalans, o contra la seva llengua i la selva culturaencara els surten de franc als seus autors.

1 comentari:

  1. Els felicito per fer menció d’aquest llogaret tan bonic, del qual en sóc filla. He fet el camí a Sant Miquel molts anys, sobretot el 8 de Maig, el dia de l’aplec. Ja era hora que algú tragués aquest raconet.

    ResponElimina