dijous, 12 de novembre del 2020

LA INNOMINADA CAPELLA DE CAL ROY. DOSRIUS. EL MARESME

 

El Joan Dalmau Juscafresa em feia arribar un enllaç del Mapa de Patrimoni de Dosrius, en el que es fa referencia a l’existència de la capella de cal Roy situada a l'extrem de migdia d'un gran jardí privat, prop de la riera de Rials.




És d'una sola nau amb l'absis carrat i coberta amb teulada de dues vessants. La façana principal presenta un gran portal d'accés rectangular, amb els brancals bastits amb carreus de pedra i la llinda plana. Damunt seu hi ha un rosetó emmarcat amb dovelles de pedra també. La façana està rematada per un campanar d'espadanya, cobert amb una teulada de dues vessants i una campana metàl·lica. A la façana de llevant hi ha una finestra d'arc de mig punt adovellat, amb els brancals bastits amb carreus de pedra. La construcció presenta els paraments arrebossats i emblanquinats.

https://patrimonicultural.diba.cat/element/capella-de-cal-roy

NO sabia trobar cap dada de Cal Roy al Catàleg de masies : https://www.diba.cat/documents/429042/59d92bd4-5d57-4f07-a374-f380b2d80e2e

En demanarem l’advocació al Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya  ( Arxiu Gavín)

El nostre condol a les famílies de les víctimes de  la Covid.19 a Catalunya, les darreres dades , confirmen  14.886 defuncions segons les funeràries, es desglossen així: 9.143 s’han produït en hospitals i centres sociosanitaris (61 %); 4.273, en una residència de gent gran (29 %); 897, en domicilis (6 %), i 573 casos no classificables per manca d’informació (4 %).

Cuideu-vos MOLTrecordeu que les accions contra Catalunya i els que aquíresidim no mereixen fins ara cap retret penal. Tampoc les que pretenen esborrarla nostra llengua i la nostra cultura.

Maleïts !


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada