dissabte, 16 de febrer del 2019

QUE EN SABEU DE LA CASA DEL CARRER DE LA INDUSTRIA 22 DE SABADELL?.


Retratava la façana d’un edifici al carrer Indústria, 22, de Sabadell del que Patrimoni Gencat en desconeix el promotor, i curiosament no el seu autor l’arquitecte Francesc de Paula Nebot i Torrens(Barcelona, 1883 - ídem, 1965)

https://www.enciclopedia.cat/EC-GEC-0045665.xml

Quan a la descripció ens diu ; l'ornamentació de la façana presenta un gust pels elements classicistes. La façana presenta una distribució simètrica de la que es destaca, a partir de l'estuc, un cos sortint que inclou la porta d'entrada i la balconada central tractada a manera de balustrada. Aquest cos està coronat per un frontó triangular sustentat per mènsules, i la seva pròpia teulada, a l'interior presenta un esbocinament que coincideix amb l'arc de la finestra. L'acabament de la façana es decora amb una gran balustrada sustentada per una cornisa amb motllures. Destaca l'ornamentació de les obertures i el tractament de les reixes de ferro forjat.

No sabia trobar - si existeix – la fitxa de l’Ajuntament de Sabadell.

Ens agradarà tenir noticia del promotor, nom, cognoms, lloc i data de naixement i traspàs a l’email coneixercatalunya@gmail.com , castellardiari@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada