diumenge, 17 de febrer del 2019

CONJUNT DE CASES D’EN COMADRAN. SABADELL. VALLÈS OCCIDENTAL

Retratava la façana camí del pàrquing situat al costat de les Escolàpies de Sabadell.


http://www.sabadell.net/Fitxes/FitxesPepps/pagines/145-A.htm

Edificació unitària formada per tres habitatges unifamiliars de planta baixa i planta pis. Els habitatges amb els núms. 25 i 27 presenten un sol cos, mentre que l’habitatge núm. 29 és de doble cos i l’any 1949 se li afegí una planta.

AUTOR: Santiago Casulleras i Forteza (Barcelona, 7 de juliol de 1901 - 2 de setembre de 1960). 1928

http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=27725

Edifici cantoner de planta baixa i dos pisos, que allotja un conjunt format per tres habitatges i un despatx magatzem. Les façanes estan molt recarregades de les que sobresurt una voluminosa balconada amb pòrtic sostingut per quatre columnes i una tribuna. La façana de la planta baixa és de pedra, la resta està estucada i ornada amb elements de pedra a la cornisa, frontons i dintells de les obertures. El segon pis és producte d'una addició i el seu tractament és més senzill que la resta de l'edifici.

Malgrat la important activitat que desenvolupava a Sabadell l’arquitecte Santiago Casulleras i Forteza (Barcelona, 7 de juliol de 1901 - 2 de setembre de 1960), no trobava cap fotografia seva, sou pregats de fer-nos-en arribar a l’e.mail coneixercatalunya@gmail.com
https://www.raco.cat/index.php/CuadernosArquitectura/article/view/106490/161905

Ens agradarà tenir noticia del nom propi, el cognom matern i el lloc i data de naixement i traspàs del promotor a l’email coneixercataunya@gmail.com

En català tenim un frase impactant ‘ més val matar un home que posar un mal costum’, per imposar el mal costum de publicar dades relatives al patrimoni de Cataunya de forma parcial, val calder matar més d’un milió de persones. Esperem que per tornar a les ‘bones costums’, no calgui matar a ningú més, oi?.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada