dimarts, 5 de febrer del 2019

AGUSTÍ DOMINGO – QUE NO DOMÈNECH – VERDAGUER. L’ARQUITECTE QUE AIXECAVA L’EDIFICI DE LA CAIXA D’ESTALVIS I PENSIONS DE CATALUNYA I BALEARS A VIC. OSONA. CATALUNYA

No va ser tasca senzilla la d’esbrinar l’autoria de l’edifici de la Caixa de Pensions de Vic, a la Rambla Hospital, 2 carrer Verdaguer, 7.
Patrimoni gencat ens diu ; casa de pisos que fa xamfrà entre el c/ Verdaguer i la Rambla Davallades. Consta de planta baixa i tres pisos. L'estructura de la planta i de l'alçat són un xic complexes. El portal principal es troba a l'angle que formen els dos carrers, formant una cúpula a la part superior. La planta baixa i el primer pis són més alts que la resta de l'edificació. Presenta alguns elements ornamentals d'inspiració clàssica com són alguns frontons semicirculars i columnes corínties. És construïda bàsicament amb pedra artificial. L'estat de conservació és bo.


L'edifici de la Caixa no es construí fins al 1928 i es reformà vers la dècada dels anys 40 del s. XX. Com indica a la placa commemorativa que ostenta l'edifici, datada del 4 de juny de 1949.

És obra de l'arquitecte Domènech Verdaguer. Amb aquestes dades no aconseguia trobar cap arquitecte.

L’Arquitecte Agustín Domingo Verdaguer (1880-1954) efectuava la reforma de Can Anglada a Moià, a la capital de la Comarca del Moianès, com a seu de la Caixa d’Estalvis i Pensions de Catalunya i Balears.


Ens agradarà rebre alguna fotografia on aparegui aquest arquitecte a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada