dimecres, 23 de novembre del 2016

SANT PERE, L’ESGLÉSIA DEL CASTELL DE VILOPRIU. L’EMPORDANET. GIRONA. CATALUNYA.

L'església parroquial de Sant Pere de Vilopriu, apareix esmentada en els segles XIII i XIV. L'edifici actual, tot i conservar part dels murs dels segles XIV-XV, presenta una estructura fonamentalment dels segles XVII-XVIII.

El temple està a la part més alta de Vilopriu, formant un conjunt amb el castell i la muralla.


La descripció de Patrimoni Gencat ens diu; edifici de planta rectangular, amb absis pla amb cantoneres arrodonides i coberta de teula a dues vessants. L'exterior del temple és d'una gran sobrietat. La porta d'accés, precedida per quatre graons, és rectangular i subsisteix una d'anterior, d'arc de mig punt. Al centre de la façana hi ha una obertura circular, i una mica més amunt es troben els dos únics elements decoratius exteriors esculpits: dues gàrgoles situades prop dels dos angles de façana. Aquesta es corona amb un campanar de paret amb quatre obertures d'arc de mig punt.

Llegia que l'interior, al que no podíem accedir- és més difícil trobar una església catòlica oberta fora dels horaris de culte, que un polític ‘professional’ honest - es cobreix amb volta de creueria.

Em confirmaven que l’escola pública abans de la dictadura franquista havia estat al Castell de Vilopriu, on estan avui les dependències de l’Ajuntament.

http://relatsencatala.cat/relat/castell-de-vilopriu-escoles-ajuntament-lempordanet-girona-catalunya/1058934

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com , hem recuperat més de 1000 escoles a https://issuu.com/1coneixercatalunya , intuïm però, que en manquen encara no menys de 2000.

La formació d’un nou GOBIERNO del PP és una pèssima noticia per als que fem recerca del patrimoni històric i/o artístic de Catalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada