dissabte, 5 de novembre del 2016

LA TORRE DE L’AIGUA DE LA CASA RECTORAL DE SANT MARTÍ DE DOSQUERS. MAIÀ DE MONTCAL. LA GARROTXA. GIRONA. CATALUNYA

Retratava des de l’escala del campanar de Sant Martí de Dosquers, una torre semicircular adossada als murs de la Casa rectoral, situada al costat de tramuntana de l'església romànica.


La casa datada al segle XVIII, aixecada possiblement amb ‘els diners d’Amèrica ‘ és de planta rectangular i ampli teulat a dues aigües amb les vessants vers les façanes laterals. Disposa de baixos, pis i golfes. Va ésser bastida amb pedra poc treballada del país, fent excepció dels carreus emprats per fer les obertures i les cantoners. Conserva un interessant ràfec amb les canaleres de teules vidriades de color verd i dibuixos geomètrics fets en vermell i blanc.

De la torre circular - d’alçada notablement inferior al campanar de l’església de Sant Martí - es diu que possiblement servia de guaita, per la seva ubicació i sense perjudici de la rectificació de la propietat, estimo com més lògic que tingues funció de dipòsit d’aigües pluvials. L’aigua corrent a les cases – habitualment a uns preus estratosfèrics – encara no està ‘implementada’ a tot arreu, en ‘interès dels accionistes, inversors,..., únicament s’instal•la allà on dona una altíssima rendibilitat.

Recordeu que vivim en una ‘Democraciola’ rapinyaré, i que la corrupció és alhora que endèmica, sistèmica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada