dilluns, 18 de juliol del 2016

ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANT MIQUEL. LLAVORRE. LA GUINGUETA D’ÀNEU. EL PALLARS SOBIRÀ. LLEIDA. CATALUNYA


La descripció tècnica de l’església parroquial de Llavorre, advocada a l’Arcàngel Sant Miquel , que publica la pàgina Pallars Sobirà Imatges, ens diu ; senzilla església d'una sola nau flanquejada per capelles, amb capçalera rectangular al nord i porta amb arc de mig punt a la façana meridional, sobre la qual s'obre un petit nínxol a la clau de l'arc. Per damunt apareix un òcul. La façana està situada a la paret mestre perpendicular al cavall que suporta la coberta de llicorella a dues aigües. A la dreta de la façana s'aixeca una massissa torre campanar rematada per un xapitell de llicorella.


Durant el treball de camp de l'any 2020, encarregat pel Departament de Cultura, s'observa que la façana té un arrebossat d'estuc irregular de morter de calç, el qual presenta esquerdes i s'està esclovellant. La coberta s'ha restaurat seguint l'estil arquitectònic del Pallars Sobirà, amb una estructura de fusta i teules de llicorella.



Quan al Topònim Llavorre :

Ens preguntem, Llavorre tenia escola pública abans de la dictadura franquista ?. En casa afirmatiu sou pregats de fer-nos-en arrbiar una imatge a l’email coneixercatalunya@gmail.com i/o a https://www.facebook.com/Edificis-Escolars-De-Catalunya-Anteriors-a-La-Dictadura-Franquista-400721423462325/?fref=ts

Catalunya us en deurà una.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada