dilluns, 18 de juliol de 2016

ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANTA MARIA. GINESTARRE. ESTERRI DE CARDÓS. EL PALLARS SOBIRÀ. LLEIDA. CATALUNYA

L’església parroquial de Ginestarre, advocada a Santa Maria , quina imatge publica Pallars Sobirà Imatges, es troba a la part baixa de la població, dominant visualment tota la vall.


La descripció tècnica ens diu que la construcció és d'una sola nau, lleugerament irregular, amb absis semicircular a llevant, decorat externament amb arcuacions cegues, il•luminat per una petita finestra de doble esqueixada. La coberta actual és de llates de fusta, a la nau, i de volta de quart d'esfera, a l'absis. Als costats s'hi ha adossades dues capelles, a manera de transsepte i la sagristia al costat de migdia. La porta és molt senzilla, d'arc de mig punt, situada al costa meridional de la nau, sota un cobert que fa d'atri. La torre-campanar, amb un petit xapitell, s'aixeca als peus de la nau.

A l'interior es conserven dues piques romàniques, una de baptismal i una de beneitera.

Al Museu Nacional d'Art de Catalunya podem contemplar les pintures murals que ornaven l'absis.


Fotografia de David Monniaux

La talla de la Mare de Déu procedent d'aquesta església es pot veure al Museu Diocesà d'Urgell.


Fotografia de MarisaLR

El frontal d'altar d'estuc que formava part del temple actualment es troba a The Cloisters de Nova York (EUA).


https://ca.wikipedia.org/wiki/Santa_Maria_de_Ginestarre

Ens preguntem, Ginestarre tenia escola pública abans de la dictadura franquista ?. En casa afirmatiu sou pregats de fer-nos-en arrbiar una imatge a l’email coneixercatalunya@gmail.com i/o a https://www.facebook.com/Edificis-Escolars-De-Catalunya-Anteriors-a-La-Dictadura-Franquista-400721423462325/?fref=ts

Catalunya us en deurà una.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada