diumenge, 17 de juliol del 2016

AJUNTAMENT I ESCOLES DE LA COMA. LA COMA I LA PEDRA. EL SOLSONÈS. LLEIDA. CATALUNYA

Dèiem en començar Edificis Escolars De Catalunya Anteriors a La Dictadura Franquista :
Volem recuperar la memòria dels edificis escolars de Catalunya anteriors a la Dictadura franquista; n’hi havia de públics – pocs – de religiosos i de ‘particulars’ , uns i altres han patit els efectes de la transformació econòmica i social de la societat; molts dissortadament han desaparegut, en l’àmbit rural per la marxa massiva de la població, i en les àrees urbanes per la intensa construcció que generava la pressió demogràfica dels nouvinguts.

Retratava l’edifici de l’Ajuntament i escoles de la Coma, avui terme de la Coma i la Pedra. Com m’explicaven a la Pedra, el terme s’anomenava la Pedra i la Coma, i tenia una escola també a Pedra.


Llegia a :

http://hemeroteca.lavanguardia.com/preview/1936/03/08/pagina-11/33146849/pdf.html?search=Edificio%20del%20ayuntamiento%20y%20escuelas%20de%20la%20Coma%20y%20la%20Pedra

Se remite a la Dirección general expediente de construcción de escuelas de Pedra y Coma

Havia demanat informació a l’Ajuntament de la Coma i la Pedra, de quan es va fer l’edifici que acull també les escoles, i qui en va ser l’autor. Estic esperant – desesperant – la resposta.

Està clar – almenys per a mi però - que la dictadura franquista no portava l’educació i la cultura fins a les terres del Solsonès , oi?.

Tinc clar que no seria una despesa excessiva – estem al país dels excessos - confegir un panell informatiu per posar-lo en aquests edificis explicant que servien com escola en el període ---- . ----, això ultra ajudar a la recuperació de la memòria històrica, esvairia els ‘dubtes’ sobre la ‘catalanitat’ dels funcionaris i/o politics dels nostres consistoris. Als catalans, com a la dona del Cèsar se’ls demana que siguin honestos , i que ho semblin

Hem recuperat a https://issuu.com/1coneixercatalunya imatges de més de 980 edificis escolars anteriors a la dictadura franquista, època que no es pot relacionar ni amb l’educació ni amb la cultura ; insistim tossudament en que ens cal l’ajut de TOTHOM per recuperar la memòria històrica, el pas del temps ens juga a la contra, i la Democraciola que s’instituïa l’any 1978, no ha fet res per evitar-ho.

Fem la tasca de recollida d’imatges amb recursos propis – escassos com us podeu imaginar, quan es viu només d’una pensió pública del GOBIERNO DEL REINO DE ESPANA- per aquesta raó, m’ ’adreço principalment a la ciutadania per recavar la seva col•laboració en la recerca dels edificis escolars de Catalunya anteriors a la dictadura franquista, agrairé la tramesa d’imatges i/o dades a l’email coneixercatalunya@gmail.com i/o a la pàgina https://www.facebook.com/Edificis-Escolars-De-Catalunya-Anteriors-a-La-Dictadura-Franquista-400721423462325/?fref=ts

L’acció ‘destructiva de la memòria històrica’ ha estat MOLT eficaç al Solsonès, va començar el dia 1.04.1939, i perdura encara avui , per això us insistim en que passeu de l’admiració a la col•laboració, Catalunya us en deurà una, recordeu sempre que l’infern està empedrat de bones intencions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada