dilluns, 14 de juliol del 2014

CAN VALLS - ESCOLES VELLES. GELIDA. EL PENEDÈS SOBIRÀ. BARCELONA

No trobava el millor angle per retratar aquesta gran casa quadrangular, de coberta plana de terrat, de planta amb voltes i dos pisos, que aixecava l’any 1891 sota la direcció tècnica del mestre d’obres Joan Pascual i Batlle, per encàrrec de la família Valls.


De la descripció tècnica reproduïm ; la planta principal, presenta una tribuna afegida en època modernista, de cinc cares i escalinates a la part posterior. L'interior ofereix grans espais il•luminats.

A la II República Española , la casa es convertí en escola nacional i aleshores s'alterà tota l'antiga distribució interior.

Cal destacar les restes del gran jardí que l'envolta, al garatge -avui convertit en vivenda del masover- i la cova d'invenció fantàstica, avui aparedada.

Una campanya popular en va evitar l'enderrocament l'any 1977.

Queia com un sac damunt l’espai dedicat a Parking i tenia ocasió de comprovar que els caps de setmana Gelida no disposa de servei mèdic, sortosament m’atenien a la Clínica Veterinària Cap i Cua.

Com és possible que una població que tenia 7.123 habitants a darreries de l’any 2013, i que rep una important afluència turística, pateixi aquesta gravíssima mancança ?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada