dijous, 31 d’octubre del 2013

SANT SADURNI A CASTELLVI DE LA MARCA. EL PENEDÈS SOBIRÀ. CATALUNYA

L’ Àngela Llop Farré retratava l'església parroquial de Sant Sadurní, que es troba situada al petit nucli del Maset dels Cosins.


Hi ha respecte d’aquest edifici un ‘autèntic misteri’, sembla que l’arquitecte era el famós ‘ desconegut’ que ha aixecat bona part del Patrimoni Històric i Artístic de Catalunya.

Curiosament les ‘fonts orals’ no deuen haver estat consultades, perquè parlem d’una església, i res més lluny d’un edifici d’aquestes característiques que l’inefable Lucífer oi ?.

La ‘Generalitat de Barcelona' ens diu :

L’edifici és d'un sola nau amb capelles laterals. La capçalera és rectangular i la coberta a dues vessants, sobre arcs diafragma apuntats i embigat vist. El campanar és de planta quadrada. Al costat de l'església hi ha la rectoria. En conjunt, les característiques formals de l'edifici permeten incloure'l dintre de l'estil historicista neogòtic.

L'església de Sant Sadurní va ser bastida el 1925 com a església parroquial, i es va traslladar l'advocació de Sant Sadurní que ostentava l'antiga parròquia romànica. Ha estat freqüentment reformada.


I, LA DIPUTACIÓN PROVINCIAL DE BARCELONA :

Església d'una nau amb capçalera rectangular i capelles laterals, coberta a dos vessants sobre arcs diafragma apuntats i embigat vist. El campanar és de planta quadrada i té la rectoria annexa.

Ens agradarà saber qui va ser el mestre d’obres i/o arquitecte a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada