dimarts, 29 d’octubre del 2013

L’ARBRE DELS RECORDS

Em demanaven – una de les persones que s’esforça per mantenir actius als interns de la Residència- una fotografia de la meva mare quan era jove; m’explica que volen fer un arbre de Nadal, i que cada persona interna tindrà una ‘bola’ que li serà lliurada en ocasió de la Festa Nadalenca, i en el seu interior trobarà una fotografia seva d’anys enrere.

Per descomptat que m’afegiré a aquesta acció que té la millor intenció, però que com en el cas de la meva mare, malalta d'Alzheimer, serà potser innòcua per despertar el record.

La ciutadania – sobretot a Catalunya – té un mal record de l’acció política duta a terme a nivell del REINO DE ESPAÑA, tant des del PSOE, com des del PP.

Llegia que hi ha 17.000 persones en llista d’espera per accedir a una plaça de Residència, això vol dir que hi ha 17.000 famílies que malviuen pendents d’un ascendent que malgrat tot, necessita més atencions de les que pot rebre en l’àmbit familiar.

S’esbombava per la premsa – fins a nivell internacional – que a Catalunya hi ha més de 50.000 infants desnodrits i/o famolencs.

Retallades, retallades, fa temps que NOMÉS patim restriccions de tota mena, mentre llegim que a Extremadura, amb els diners que necessitem per les 17.000 places de residencia, reduiran els impostos dels més rics, i amb les racions de menjar que no es lliuraran als nostres infants, podran donar un xec nadó.

Aquesta mena de ‘noticies’ conformen també un ‘arbre de records, de mals records’, que s’afegeixen a les vexacions de la infantesa, a les de la joventut i a les de l’edat adulta.


Per moltes persones d’arreu del món la foto ‘típica’ del REINO DE ESPAÑA, és la d’una persona buscant en un contenidor d’escombraries, crec que s’ha de felicitar personalment al Mariano Rajoy Brey (Santiago de Compostel•la, Galícia, 1955 + ), per aquesta gestió tant i tant nefasta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada