diumenge, 13 d’octubre del 2013

CAPELLA DE L’ARCÀNGEL SANT RAFEL AL SANTUARI DE LA MAREDEDÉU DEL VILAR AL TERME DE BLANES. LA SELVA. GIRONA. CATALUNYA.

Em sorprenia agradablement la Capella de l’Arcàngel Sant Rafel, al Santuari de la Marededéu del Vilar, en terme de Blanes, a la comarca de la Selva, a la província de Girona, dins d’aquesta nació que pelegrina vers la seva llibertat d’ençà de 1714.


El nom Rafel , vol dir "medicina de Déu".

Segons la història sagrada ( la de sempre, no la de l’església catòlica reformada de ESPAÑA, i la del Ministre que pretén retornar a l’estat d’ignorància als fills dels treballadors, i anihilar de passada la llengua catalana ), va exercir un paper molt important en la vida del profeta Tobies, al mostrar-li el camí a seguir i el que havia de fer.

Tobies va obeir en tot l'arcàngel Sant Rafael, sense saber que era un missatger de Déu. Ell es va encarregar de presentar les seves oracions i obres bones a Déu, deixant com a missatge beneir i lloar el Senyor, fer el bé i no deixar de pregar.

Se'l considera patró dels cecs, de les trobades fortuïtes, de les infermeres, dels metges, i dels viatgers per haver guiat a Tobies en els seus viatges.

Catalunya s’encomana tradicionalment a Sant Miquel, el Princep de les Milícies Celestials, pensem que en aquest ‘complicat viatge a la llibertat’ ens caldrà també l’experiència i l’ajuda amatent de Sant Rafel.

Per la seva intermediació, i la de la Marededéu del Vilar, reiterava la secular pregaria dels catalans, Senyor; allibera el teu poble !!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada