dilluns, 19 d’agost del 2024

TENIU DADES DEL PROMOTOR I DE L’AUTOR DE VI·LA BRUNA O CAN LLANTET?. TORRELLES DE FOIX

 


El Josep Lacambra Garcia, un torrellenc d’adopció, que em feia de sherpa, em recomana, veure i retratar la casa dCarrer del Raval núm. 82, coneguda com a Can Llantet o "vil·la Verge Bruna", que s’aixecava l ‘any 1923 , per mans desconegudes – recordeu que sou al REINO DE ESPAÑA, i que una de les coses que fa més feliços als ”ocupants”  es menystenir el Patrimoni Històric i/o artístic de Catalunya. Ens agradarà tenir noticia de l’autor i del promotor a l’email castellardiari@gmail.com.  Documentar amb rigor el Patrimoni històric és un imperatiu ètic.

El promotor – també desconegut -  era un “americano", algú que havia fet diners a les Amèriques,  fill de cal "Llanto", nom amb el que es coneixien els propietaris del que havia  el castell dels Peguera , que llavors es cognominaven Bruna. D'aquí que la casa es conegués també  com a vil·la Bruna  i/o cal Llantet (diminutiu que definiria la casa del fill de cal Llanto).

Després de la victòria dels sediciosos feixistes encapçalats pel general Franco contra el govern LEGÍTIM i DEMOCRÀTIC  de la II República, episodi criminal que els historiadors feixistes qualificaven amb molt èxit  com    “guerra Civil” , i  l’església nacional catòlica fins de CRUZADA,  la casa es va estar llogant com a casa d'estiueig, ja que Torrelles de Foix  era un indret força apreciat per a estades de salut amb motiu de les seves aigües.

Van ser els propietaris actuals, que ho són des de l'any 1969, que la van rebatejar amb el nom de "vil·la Verge Bruna", i durant uns anys es va fer constar així a la façana principal.

https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/4830

https://patrimonicultural.diba.cat/element/can-llantet

Quan no hi ha documentació, sempre m’imagino gent amb camises blaves destruint papers.

L’any  1719 , en el regnat de Felip V d'Espanya, tot i que  ell mai es va intitular així, es constata la creació de  les primeres Escuadras de Paisanos Armados, en aquell context històric   un dels requisits devia ser el sentiment anticatalà.

https://www.eldiario.es/politica/llach-anc-tilda-mossos-herramienta-colonial-pide-reformar-generalitat_1_11595032.html

El precedent  tràgic de la darrera detenció d'un President de la Generalitat Lluís Companys i Jover (el Tarròs, 21 de juny de 1882 Castell de Montjuïc, 15 d'octubre de 1940) -  un cas de lawfare de llibre  -   genera una fortíssima desconfiança en el sistema judicial del REINO DE ESPAÑA 

El 30.5.2024 , s’aprovava l’amnistia, els “ caïnites “, ho tenen clar SI al narcotràfic, SI al tràfic de persones, SI a la corrupció,  NO  als drets de les dones, NO al drets de les minories, NO a l’amnistia, NO a la democràcia, NO, als menors estrangers no acompanyats, .. NO,NO,NO,...

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada