dilluns, 19 d’agost del 2024

TENIU DADES DE L’AUTOR DEL PROJECTE DE LA CASA DE PERE PARELLADA VENTURA DE TORRELLES DE FOIX?. EL PENEDÈS SOBIRÀ.

 


El Josep Lacambra Garcia, un torrellenc d’adopció, que em feia de sherpa, em recomana, veure i retratar la casa  del Carrer del Raval núm. 1-3, llegia  que la va fer construir, l'any 1924, el senyor Pere Parellada i Ventura – del que ens agradarà tenir noticia a l’email castelladiari@gmail.com , del lloc i data de naixement i traspàs i la seva peripècia viral -  qui, després d'estiuejar uns anys en una casa llogada d'estil noucentista de Cardedeu, va voler remodelar, seguint el mateix estil, la que tenia a Torrelles.

Se'n desconeix l'arquitecte i quan a l'autor dels esgrafiats hom baralla la hipòtesis que pugues ser Ferran Serra i Sala ,Ferdinandus Serra (Barcelona, 1905 - 1988)

Els propietaris actuals de la casa són encara els descendents del propietari que la va fer construir, això fa pensar que les incògnites, relatives al promotor, a l’autor, a l’esgrafiador,.., podrien tenir resposta.

Es van efectuar reformes als anys 1990 a tramuntana del pati per poder-hi habilitar una zona d'aparcament.

https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/4831

https://patrimonicultural.diba.cat/element/can-senalles

L’any  1719 , en el regnat de Felip V d'Espanya, tot i que  ell mai es va intitular així, es constata la creació de  les primeres Escuadras de Paisanos Armados, en aquell context històric   un dels requisits devia ser el sentiment anticatalà.

https://www.catalunyapress.cat/article/politica-catalunya/2024-08-18/4963438-lluis-llach-denuncia-catalunya-colonial-i-critica-els-mossos-pel-cas-puigdemont

El precedent  tràgic de la darrera detenció d'un President de la Generalitat Lluís Companys i Jover (el Tarròs, 21 de juny de 1882 Castell de Montjuïc, 15 d'octubre de 1940) -  un cas de lawfare de llibre  -   genera una fortíssima desconfiança en el sistema judicial del REINO DE ESPAÑA 

El 30.5.2024 , s’aprovava l’amnistia, els “ caïnites “, ho tenen clar SI al narcotràfic, SI al tràfic de persones, SI a la corrupció,  NO  als drets de les dones, NO al drets de les minories, NO a l’amnistia, NO a la democràcia, NO, als menors estrangers no acompanyats, .. NO,NO,NO,...

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada