dissabte, 31 d’agost del 2024

CA LA REMEI/ CAL JOAN DEL BADÓ. PATRIMONI INDOCUMENTAT DE SANT SADURNÍ D’ANOIA .EL PENEDÈS SOBIRÀ

 

El darrer dia d’agost de 2024, en el recuperat virregnat de Cataluña (  Catalunya, per als aborígens ) , un cop fetes les meves rutines,  la higiene matinal, donar corda al JUNGHANS   - que fa funcions de TAMAGOTCHI – fer estiraments i altres exercicis físics,  esmorzar ,..,  reprenia la recerca de l’activitat duta a terme per  Josep Maria Muñoz Lloret (Barcelona, 1959), que retratava l’edifici de Ca la Remei / Cal Joan del Bado, al carrer Can Catasús, núm. 21 , de Sant Sadurní d’Anoia,  l’any 1985


https://calaix.gencat.cat/handle/10687/94260

https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/2892

No ens podem creure que s’aixequés de forma fraudulenta aquest  edifici entre mitgeres de tres crugies, tot i que no consten el promotor ni els autors, dels que esperem tenir-ne noticia a l'email castellardiari@gmail.com . Documentar el Patrimoni amb rigor és un imperatiu ètic.    

La hipòtesis més plausible és la destrucció d’aquesta documentació dins de la campanya per dessolar la terra que començava abans de 1714 i dissortadament continua encara.

La descripció dePatrimoni Gencat ens diu que té planta baixa i dos pisos sota coberta de teula àrab a dues vessants. A la part posterior hi ha un pati i horts. La façana presenta capcer amb garlandes i pinacles amb voles de coronament, així com ornamentació floral, tot dintre d'una composició general presidida per la simetria i la sobrietat de les línies rectes. El llenguatge predominant a l'obra és el Noucentisme.

Espero que pugueu veure i llegir la publicació

FACHAVOX m’ha estirat les orelles, sembla que la recuperació del virregnat els ha esperonat a continuar perseguint la llengua catalana.

 L’any  1719 , en el regnat de Felip V d'Espanya, tot i que  ell mai es va intitular així, es constata la creació de  les primeres Escuadras de Paisanos Armados, en aquell context històric   un dels requisits devia ser el sentiment anticatalà.

https://www.eldiario.es/politica/llach-anc-tilda-mossos-herramienta-colonial-pide-reformar-generalitat_1_11595032.html

El precedent de la darrera detenció d'un President de la Generalitat Lluís Companys i Jover (el Tarròs, 21 de juny de 1882 Castell de Montjuïc, 15 d'octubre de 1940), genera una fortíssima desconfiança en el sistema judicial del REINO DE ESPAÑA 

 https://www.elnacional.cat/es/cultura/marc-pons-hitler-entregar-companys-franco_253509_102.html

Tenia  ocasió de fer-la petar amb una persona “ gran” , digueu-li Siset, que insistia en que  ;

Ens cal pregar  amb fe i esperança, ens cal continuar perseverant en la lluita ,  perquè l’adveniment de la democràcia i la llibertat,

No esdevinguin un somni impossible

Perquè la corrupció endèmica i sistèmica desaparegui,  

Perquè els jutges prevaricadors  siguin remoguts dels seus càrrecs

I desprès d’un judici,  expulsats de la carrera judicial,

Espoliats dels bens i drets que constin al seu nom ,

O al dels seus familiars fins a segon grau.

Insistia  en  el fet que ningú amb les mans plenes de sang,  

Ja  per acció, ja  per  omissió.

Està legitimitat a donar lliçons de res.

https://www.youtube.com/watch?v=SblbtyHoyWs

El 30.5.2024 , s’aprovava l’amnistia, els “ caïnites “, ho tenen clar SI al narcotràfic, SI al tràfic de persones, SI a la corrupció,  NO  als drets de les dones, NO al drets de les minories, NO a l’amnistia, NO a la democràcia, NO, als menors estrangers no acompanyats, .. NO,NO,NO,...

L’inefable Pedro Sánchez Pérez-Castejón ,  creu que li estant fent lawfare :

https://efe.com/mundo/2024-08-31/sanchez-amplia-la-querella-por-prevaricacion-contra-el-juez-peinado-segun-el-pais/

Fins quan però, permetrà que  alguns sectors de la judicatura NO APLIQUIN  LA Ley Orgánica 1/2024, de 10 de junio, de amnistía para la normalización institucional, política y social en Cataluña ?. 

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada