divendres, 16 d’agost del 2024

TENIU DADES DE L’AUTOR DE L’EDIFICI DE L’AJUNTAMENT D’ARTESA DE SEGRE?. LA NOGUERA.

 

Salvadó, J. ,  Retratava l’any 1985, AJUNTAMENT D'ARTESA DE SEGRE. La  Noguera

https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/21966

https://calaix.gencat.cat/handle/10687/90533

trobava un Josep Salvadó Sansa,  a :

https://institutjoanbrudieu.cat/public/web_centre/html/documents/institut/curs/1415_Personal_INS_Llistat.pdf

Ens agradarà rebre confirmació a l’email castellardiari@gmail.com de que es la mateixa persona, i de les dates del lloc i data de naixement i si fos el cas de traspàs

Patrimoni Gencat, que no n’esmenta – com  és mal costum – l’autor, en diu ; gran casal amb tipologia d'edifici públic. Voluntat d'aïllament i implantació a la trama amb alineació pròpia i diferent dels altres edificis. Les façanes de les quals donen a la plaça pública més gran del poble on hi ha també d'altres edificis institucionals. Façana simètrica que remarquen la planta baixa amb un ràfec i una porxada d'arc de mig punt. Primer pis amb balconada i llindes de pedra i planta alta amb un seguit de finestres amb arcuacions i suports de pilars de pedra. Teulada amb bigues de fusta i teula àrab.

El Servicio Nacional de Regiones Devastadas y Reparaciones  es feia càrrec de la reconstrucció/reforma  desprès de la victòria dels sediciosos feixistes encapçalats pel general Franco enfront de l’exercit lleial a la II República.  

Ens agradarà tenir noticia de l’autor de l’edifici al segle XIX, i si fos possible el de l'arquitecte del Servicio Nacional de Regiones Devastadas y Reparaciones , a l’email castellardiari@gmail.com  , la documentació rigorosa del Patrimoni històric de Catalunya és un imperatiu ètic.

També si en algun moment l’edifici acollia les escoles.

En demanàrem informació  a l’email ajuntament@artesadesegre.cat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada