divendres, 16 d’agost del 2024

TENIU DADES DE L’AUTOR DE L’EDIFICI DE L’ AJUNTAMENT DEL PALAU D'ANGLESOLA?. EL PLA D’URGELL

 

Salvadó, J. ,  Retratava l’any 1983,  AJUNTAMENT DEL PALAU D'ANGLESOLA

Edifici de l'any 1901 ubicat on hi havia l'antiga casa-castell del poble.  Si ens hem de creure allò que es pública a Patrimoni Gencat, l’edifici s’aixecava de forma subreptícia, atès el fet que no consta l’autor. Ens agradarà tenir-ne noticia a l’email castellardiari@gmail.com  . Documentar amb rigor el Patrimoni Històric és un imperatiu ètic. En demanarem informació a  ajuntament@anglesola.cat



https://calaix.gencat.cat/handle/10687/83241

trobava un Josep Salvadó Sansa,  a :

https://institutjoanbrudieu.cat/public/web_centre/html/documents/institut/curs/1415_Personal_INS_Llistat.pdf

Ens agradarà rebre confirmació a l’email castellardiari@gmail.com de que es la mateixa persona, i de les dates del lloc i data de naixement i si fos el cas de traspàs

https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/14835

És un edifici de planta de quadrangular amb coberta plana.

Edifici distribuït com una casa d'habitatges de lloguer, remarcant però, l'accés. Té un cert interès la façana com a expressió d'un edifici auster per a una comunitat d'individus. Idees clàssiques en interiors i funcionalisme en general.

La façana principal és totalment simètrica. A la planta baixa hi ha cinc obertures. La porta d'accés principal és la central i més gran. Igual que totes les obertures d'aquesta planta, està coronada per un arc de pedra rebaixat. La dovella central és decorada amb l'escut de la vila. Les dues obertures a ambdós costats de la porta principal són finestres amb arc de pedra rebaixat i brancals també del mateix material. Als dos extrems de façana hi ha dues portes més que tenen una llinda recta de pedra intermèdia. Els brancals de totes les obertures en planta baixa s'estenen cap als forjats dels balcons de planta primera creant mènsules de suport decorades.

En planta primera i segona hi ha també el mateix nombre d'obertures que en planta baixa i centrades a aquestes s'obren diverses balconades. En planta primera les tres obertures centrals queden unificades per un balcó corregut amb el forjat motllurat. Als extrems hi ha dos balcons més. La planta segona amb les obertures igual que a la primera, amb brancals i llindes rectes de pedra, hi ha un balcó per a cadascuna de les obertures. Finalment, la façana és coronada per una cornisa motllurada que en el seu tram central és més elevada i deixa de ser rectilínia per donar una certa forma d'arc i acabat diferent de l'edifici.

La façana lateral de l'esquerra de l'edifici ja no és simètrica. Disposa de tres obertures en planta baixa amb arcs rebaixats també de pedra. Dues finestres a la planta primera i tres finestres a la planta segona. Aquestes són de més petites dimensions, tenen brancals, llindes i ampits de pedra. Els ampits estan motllurats.

La façana lateral de la dreta tampoc és simètrica. Disposa de tres obertures en planta baixa d'arcs rebaixats de pedra. La més allunyada de la façana principal és d'una dimensió menor. Tant la planta primera com la segona disposen de tres obertures amb brancals, llinda i ampit de pedra motllurat.

Des de l'any 1982, a més de les dependències administratives, allotja les sales de consultori mèdic i  la llar de jubilats.

Ens agradarà tenir noticia de si havia acollit en algun moment les escoles a l’email castellardiari@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada