dimarts, 3 de maig de 2016

IN MEMORIAM. ESCOLES DE FULLEDA. LES GARRIGUES. LLEIDA. CATALUNYA

Dèiem en començar Edificis Escolars De Catalunya Anteriors a La Dictadura Franquista :
Volem recuperar la memòria dels edificis escolars de Catalunya anteriors a la Dictadura franquista; n’hi havia de públics – pocs – de religiosos i de ‘particulars’ , uns i altres han patit els efectes de la transformació econòmica i social de la societat; molts dissortadament han desaparegut, en l’àmbit rural per la marxa massiva de la població, i en les àrees urbanes per la intensa construcció que generava la pressió demogràfica dels nouvinguts.

El terme municipal de Fulleda, de 15,96 km 2 , és a l’extrem de llevant de la comarca, al límit amb la Conca de Barberà, de la qual la separen els Morellons (722 metres ). Limita amb els termes de Senan (NE), l’Espluga de Francolí (SE) i Vimbodí (S), de la Conca de Barberà, i amb els garriguencs de Tarrés (S), Vinaixa (SW) i l’Espluga Calba (N).

Fulleda tenia 336 habitants al darrer cens de la II República l’any 1930, i tancava l’exercici de 2014 amb 98 veïns, una pèrdua del 70,83 equiparable a la d’algunes poblacions del Pirineu, o la que provoquen catàstrofes com la de Txernòbil, un èxit de les politiques del feixisme i del cleptofeixisme que aquesta ‘Democraciola’ no ha sabut – hi volgut – esmenar

A la pàgina de l’Ajuntament de Fulleda hi ha algunes imatges, al peu una nota que demana la col•laboració dels veïns :
Us recordem que les podeu portar a l'Ajuntament perquè les digitalitzin i les incorporin a l'Arxiu Fotogràfic de Fulleda. També us fem avinent que la Montse i la Núria Arbós continuen reunint material que faci referència a la vida escolar al nostre poble per a la realització d'un treball d'investigació.


http://fulleda-pqp.blogspot.com.es/search/label/escola

Ens agradarà tenir noticia de quan es feia l’edifici, i de qui en va ser l’autor a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari