dilluns, 23 de maig de 2016

ESCOLA DE NENES DE CANTONIGRÒS. IN MEMORIAM. L’ESQUIROL. OSONA

Dèiem en començar Edificis Escolars De Catalunya Anteriors a La Dictadura Franquista :
Volem recuperar la memòria dels edificis escolars de Catalunya anteriors a la Dictadura franquista; n’hi havia de públics – pocs – de religiosos i de ‘particulars’ , uns i altres han patit els efectes de la transformació econòmica i social de la societat; molts dissortadament han desaparegut, en l’àmbit rural per la marxa massiva de la població, i en les àrees urbanes per la intensa construcció que generava la pressió demogràfica dels nouvinguts.

Cal ‘trepitjar país’ , enraonar amb les persones que van néixer i/o viure a cadascun dels indrets de Catalunya, en els dies foscos que seguien a la sedició dels militars feixistes encapçalats pel general Franco contra el govern LEGÍTIM de la II República, la ‘foscor’ esvaïda l’esperança de transformar la Democraciola en Democràcia, ha tornat arreu.

M’explicaven on era l’escola parroquial de nens, i on la de nenes, la segregació per sexes va ser norma en aquella època, i les dones – sobretot – encara en paguen avui les conseqüències.


La majoria de les persones amb que enraonem ens expliquen on eren les escoles, amb vehemència, el feixisme, el cleptofeixisme i la democraciola, han fet tabula rasa de la seva història, i quan en tenen ocasió reivindiquen el seu dret a dir-hi la seva. No trobem el mateix grau de col•laboració a les xarxes socials, i pensem que la raó està en el fet que ells eren testimonis d’allò que expliquen, i els usuaris de les xarxes socials acostumen a ser joves amb poca o cap predisposició a ‘picar pedra’ en la història quotidiana de Catalunya i els catalans. Nosaltres però, insistim i insistim, l’esperança no es pot perdre, oi?.

Sou pregats de fer les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com i/o a https://www.facebook.com/Edificis-Escolars-De-Catalunya-Anteriors-a-La-Dictadura-Franquista-400721423462325/?fref=ts

Catalunya us en deurà una, o la vostra consciencia ara o més endavant us ho reclamarà.

Cap comentari:

Publica un comentari