dijous, 26 de maig de 2016

ERMITA DE SANT MARTÍ GURP DE LA CONCA. TREMP . PALLARS JUSSÀ. LLEIDA. CATALUNYA

L’Assumpta Assumpta publica una fotografia de l’ermita de Sant Martí de Gurp de la Conca, i comenta que el poble es troba a nou quilòmetres de Tremp,comarca del Pallars jussà, província de Lleida


Patrimoni Gencat ens diu ; l'ermita de Sant Martí es troba situada sobre un penya segat, en una zona elevada. És una construcció d'una sola nau, rectangular, amb absis semicircular, precedit per un petit arc triomfal. Tota la construcció és coberta per una volta de canó de perfil apuntat.

L'edifici compta amb tres obertures: una finestra esqueixada a l'absis, una finestra de perfil apuntat que corona la façana oest i el portal d'accés, a la façana sud.

Aquest últim és format per un arc de mig punt de dovelles ben tallades que s'inicia en una imposta bisellada.

L'aparell dels murs és irregular i el desnivell del terreny ha determinat la fesomia dels murs, amb la utilització de grans blocs de pedra a la base.

Interiorment destaca la imposta que recorre tot el perímetre de l'ermita, a partir de la qual neixen la volta i els arcs torals.

El Gustau Erill i Pinyot ha publicat una entrada ben documentada a la wikipedia :
https://ca.wikipedia.org/wiki/Sant_Mart%C3%AD_de_Gurp

Quan pugueu retrateu els edificis escolars anteriors a la dictadura franquista, només tenim 20 anys abans del centenari del cop d’estat del general, Francisco Franco Bahamonde (Ferrol, conegut del 1938 al 1982 com a Ferrol del Caudillo, 4 de desembre del 1892 - Madrid, 20 de novembre de 1975)

https://www.facebook.com/Edificis-Escolars-De-Catalunya-Anteriors-a-La-Dictadura-Franquista-400721423462325/?fref=ts

Cap comentari:

Publica un comentari