dilluns, 18 d’abril del 2016

ESGLÉSIA ‘NOVA’ DE SANT JOAN LES FONTS. LA GARROTXA. GIRONA

Retratava al Josep Olivé Escarre amb l’església ‘nova’ de Sant Joan les Fonts de fons, i els inevitables manyocs de fils dels mal dits ‘ serveis públics’ que SEMPRE, SEMPRE, escullen elements del patrimoni català per degradar-ne la imatge.
Patrimon i Gencat ens diu ; edifici de planta rectangular, amb una sola nau i capelles laterals entre els contraforts. La façana principal està emmarcada per dues torres campanars de planta hexagonal; la del costat dret no ha estat mai acabada. La porta d'accés al temple es d'arc apuntat, amb el timpà net d'ornamentació. A la part superior hi ha una gran rosassa.


A Olot i comarca durant la segona meitat del segle XIX els mòduls neoclàssics, sense desaparèixer del tot, donen pas a una arquitectura molt més historicista i eclèctica. Es construeixen edificis, que segons llur destinació, utilitzen una imitació de diversos estils del passat, que es tornen a interpretar a partir d'una sintaxi pròpiament vuitcentista i amb resultats, sovint, d'una gran qualitat.

L'església de Sant Joan cal incloure-la dins aquest ampli ventall d'edificis eclèctics. Les obres del campanar i de la rosassa s'acabaren fa uns trenta anys.


‘El 1 de Desembre de 1891 comença la construcció de la nova església al centre de la població’ , és tota la informació que trobava sobre aquesta edifici que per la seva destinació, hem d’obviar que fos obra del ‘diable’, oi?.

Sou pregats de fer-nos saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com, qui va ser l’autor d’aquest temple; la mancança d’aquesta mena informació és la que atorga la qualitat de país incivilitat i inculte, que Catalunya i el REINO DE ESPAÑA reivindiquen un dia i altre davant del món.

El Valenti Pons Toujouse, autor del blog MODERNISME , http://vptmod.blogspot.com.es/ , defensa que pot ser obra de l’arquitecte August Font i Carreras (Barcelona, 2 de juny de 1846 -Barcelona, 6 de març de 1924)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada