dilluns, 11 de setembre del 2023

ESGLÉSIA DE VALLCEBOLLERA, ADVOCADA A SANT FELIU AFRICÀ. LA CERDANYA SOTA DOMINI DE LA MAL DITA REPÚBLICA FRANCESA

El Jordi Vila Juncá, m'envia fotografies de Vallcebollera i la seva església parroquial advocada a Sant Feliu Africà , just un dies desprès del terrible terratrèmol a l'Atles marroquí. 

Llegia a : 

https://www.enciclopedia.cat/catalunya-romanica/sant-feliu-de-vallcebollera

L’església de Sant Feliu és un edifici molt restaurat l’any 1867, amb un campanar d’espadanya de tradició romànica. Part de les parets de la zona central de la nau semblen encara d’època romànica.




A l’interior hi havia hagut una Mare de Déu alletant;  aquesta imatge com les del Remei, l’Ajuda, la Bona Sort, la Tendresa, la dormició , ..,  tenien – i tenen – una gran devoció, sembla però, que  l’Empresa   IGLESIA CATÓLICA APOSTÓLICA I ROMANA, no li fan “ gràcia “ les imatges de la Marededéu en actituds “ humanes” , sens dubte, això entre més “ circumstàncies” com el suport a la dictadura franquista, la declaració de CRUZADA, el perdó dels crims perpetrats pels sediciosos feixistes,...


La visitaven la “ parella romànica “

https://indretsescbergueda.blogspot.com/2017/02/sant-feliu-de-vallcebollera-alta.html

Quan al topònim, Vallcebollera :

https://oncat.iec.cat/veuredoc.asp?id=45713



En treu de polleguera l’actuació clarament negligent de Muḥammad as-Sādis ibn al-Ḥasan) (Rabat, Marroc, 21 d'agost de 1963),  sàtrapa del Marroc i resident a Paris, que  desprès del terratrèmol que va tenir lloc a l'Atlas,   fa bona l’afirmació de l’Ermessenda de Valrà, “ les VI parts mai foren bones “ .  El nostre condol als pobles amazics que pateixen un veritable genocidi per la inacció  “ deliberada “ del govern marroquí


 Que Sant Feliu l'Africà  i  Sant Antoni de la Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels  amazics ,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits,   saharauis  ... ,   i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada