dimecres, 11 de gener del 2023

SANTUARI DE LA MARE DE DÉU DEL PEDRÓ. SANTA MARGARITA DE VALLORS. SANT HILARI SACALM. LA SELVA.

 

La Montserrat Anguila Presas, publica una fotografia del Santuari advocat a  la Mare de Déu del Pedró al terme de Sant Hilari Sacalm, i no al de   Santa Coloma de Farners, com es recull en alguns llocs,  a  la comarca de la  Selva




Patrimoni Gencat la descriu com ;  Edifici religiós orientat a ponent, i situat dintre de l'agregat de Santa Margarida de Vallors.






Fotografia del interior. Jordi Contijoch Boada


Té una sola nau rectangular, i una edificació annexa, construïda posteriorment i la sagristia. La coberta és a doble vessant en teula àrab.

 

Porta d'entrada adovellada i en arc de mig punt i a cada costat una finestra amb ampit, brancal i llinda de pedra. A la part superior hi ha un ull de bou amb una reixa.

 

Corona l'edifici un campanar d’espadanya.

 

El més destacable són uns contraforts que hi ha a la part sud, que semblen fets amb les pedres de l'antic temple.

 

Els murs estan construïts amb carreus granítics mig escairats


Va ser objecte de restauració l’any 1971


Podeu veure més imatges a :

 https://www.catalunyamedieval.es/ermita-de-la-mare-de-deu-del-pedro-sant-hilari-sacalm-la-selva/


Vull agrair molt expressament a la Montserrat Anguila Presas, i a la resta d’amics, que em permetin fer servir les seves imatges per il·lustrar les publicacions del conèixer Catalunya, tinc la confiança de poder tornar ben aviat a voltar com ells per aquest país petit.

 

El dia 9.1.2023 començava el tractament de quimioteràpia, de moment el símptoma més evident és un pessigolleig a les mans que em deixa sense força. El relaciono amb el fred, ja que el contacte amb l’aigua de l’aixeta l’activa, i un entorn càlid el fa quasi desaparèixer, esperem que tot sigui això, oi?. El bon amic Pedro Mesa Gimenez, que ha passat ja per aquesta experiència, en deia que generalment aquests símptomes es redueixen o fins desapareixen passats 3 o 4 dies.

 

El tractament a casa son 4 pastilles de CAPECITABINA al mati i quatre al vespre durant 14 dies , i DEXAMETOSA en el mateix horari durant tres dies, i desprès d’una setmana de descans, un segon cicle el 30.1.2023

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada