divendres, 30 d’octubre del 2020

IN MEMORIAN. CINEMA “ EL SIGLO”. ARENYS DE MUNT. EL MARESME

 

El Joan Dalmau Juscafresa , autor del blog Llocs de Catalunya m’enviava dades i imatges de l’edifici que havia acollir el cinema “ el Siglo”  , a Arenys de Munt, a la comarca del Maresme.

Patrimoni Gencat explica que l’edifici que aixoplugava el  cinema  era una gran nau amb obertures d'arc de mig punt, amb la coberta a dues aigües.



L’entrada era per la part de la riera; hi havia un cafè i després hi havia un patí des del qual s'accedia al cinema.

La construcció era molt senzilla, feta sobre tot amb fusta. Per dins la nau tenia un pati de cadires i un segon pis de fusta per més cadires, que s'aguantava amb columnetes.

La riera s’ha endut moltes coses al llarg dels segles, moltes menys però, de les s’emportava el tsunami de l’especulació urbanística, tant en els dies foscos de la dictadura franquista, com en els de color gris intens d’aquesta democraciola vergonyant.

Catalunya porta comptabilitzades 13.974 víctimes de la Covid.19, i hom pensa que almenys la mateixa quantitat com “danys col·laterals”  per la desatenció sanitària.  No és cap consol, que la mitjana  de víctimes sigui més alta  al REINO DE ESPAÑA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada