dijous, 1 d’octubre del 2020

ESGLÉSIA INACABADA DE NOSTRA SENYORA DE MONTSERRAT DEL PALÀ. VACARISSES. VALLÈS OCCIDENTAL. BISBAT DE VIC.

Retratava tot fent camí fins a Manresa, on havia d’anar, en companyia del Juan Navazo Montero, a recollir la comanda de pa al Forn Jorba , l’església inacabada de Nostra Senyora de Montserrat del Palà, de la que es conserven  - mal que mal - els fonaments, un altar cobert, i el projecte d’un campanar.


En toponímia Palà, és sinònim de pendent, a Vacarisses trobem la masia del Palà, l’Hostal de Palà , i el gual de l’Hostal de Palà. El que no trobava al Mapa de Patrimoni és cap esment d’aquesta església inacabada, en la que m’expliquen que encara s’hi du a terme un ofici religiós un cop a l’any. Cosa que ja no succeeix per exemple a Sant Miquel de Gonteres, on l’edifici de l’església roman tancat i abandonat.

http://patrimonicultural.diba.cat/index.php?codi_ine=08291

L’Església catòlica s’havia plantejar en algun moment la necessitat de disposar d’un temple en cada indret ‘urbanitzat’; la proliferació de urbanitzacions per un costat,  I, la progressiva laïcització, o pitjor la descreença militant, han comportat que a dia d’avui, comenci a fer-se difícil mantenir operatives les parròquies tradicionals.

 Retratava – amb el cor encongit- l’Església inacabada de la Mare de Déu de Montserrat del Palà, de la que ens agradarà saber-ne més dades de la seva història a l’email coneixercatalunya@gmail.com, castellardiari@gmail.com , arxiugavin@maristes.com

Passades les 11 de mati del primer dia d’octubre del primer  any de la pandèmia de la Covid.19,  la boira 'vacarissana' quasi cobria la muntanya de Montserrat. Reiterava una vegada més la pregaria que Maria traslladarà al seu fill, Senyor; allibera el teu poble !!!

Amb totes les prevencions que exigeixin les autoritats sanitàries catalanes -  permetre o “legalitzar” la inacció sanitària fins que els nivells d’infecció assoleixen la xifra de 500 per milió de persones, com s’acordava des del REINO DE ESPAÑA, sembla  de facto que pressuposa atorgar als polítics LLICÈNCIA PER MATAR- sortiu a conèixer Catalunya.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada