diumenge, 27 de setembre de 2020

CAPELLA DEL SAGRAT COR. MAS LA RIERA. SENTFORES.VIC

 Havia anat publicant algunes de les capelles  de les masies  dels voltants de Vic, tinc coll avall, que SEMPRE n’hi haurà alguna que per així dir-ho se’m escaparà,  les masies son propietat privada, i tinc clar QUE NO TENEN cap obligació  de facilitar l’accés al seu interior als que com jo tenim el desig de documentar el patrimoni monumental de Catalunya, i molt menys encara als tafaners, turistes i similars.

De la Capella del Sagrat Cor de mas de la Riera trobava a :

http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=24677

Capella de la Riera. Vic-sentfores. Advocada al  Sagrat Cor: edifici religiós de nau única amb la façana orientada a tramuntana, la qual té un portal de forma semicircular amb una motllura o trenca aigües. Al damunt hi ha una finestra acabada de forma trifoliada. A sota el ràfec de la teulada hi ha unes motllures que formen arquets cecs, que segueixen el ritme decreixent de la vessant de la teulada, la qual és coronada per un petit campanaret d'espadanya.

 


És construïda amb pedra i la façana està arrebossada i pintada. A l'interior hi ha un retaule dedicat al Sagrat Cor.Als peus hi ha el cor, el qual es comunica amb el mas La Riera.

L'estat de conservació és força bo.

La finestra damunt del portal presenta vitralls.Les fotografies son de Carme Torrents i Buixó. 1982

https://www.verdaguer.cat/docs/curriculum-carme-torrents.pdf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada