dimecres, 9 de setembre del 2020

FONT PÚBLICA DE CAN SANTADIGNA. LA GARRIGA. EL VALLÈS ORIENTAL

 La Carme Pecanins Luna em feia arribar un dels seus treballs, en aquesta ocasió  un dibuix de la font pública de Can Santadigna ala confluència dels carrers Calàbria  /  Negociant, a la Garriga. 

Aquesta font fou construïda  seguint el projecte de l’arquitecte Manuel Joaquim Raspall i Mayol , juntament amb una altra que hi ha al Passeig, per facilitar l'accés a la població a l'aigua potable, tot i que en aquell moment a moltes cases ja s'hi estava portant l'aigua per mitjà de canonades.

La font pública de Can Santadigna està formada per un cos central de base atalussada, flanquejat a banda i banda per una jardinera; a la part inferior, i adossats a la part frontal, hi ha el brollador i la pica. Els murs són de paredat de diverses mides. La decoració està feta a base de trencadís; al cos central, la combinació d'aquests elements dóna com a resultat una cara. Al perímetre superior de les jardineres hi ha una sanefa amb combinació de rajoletes blanques i blaves. A la zona del brollador, hi ha una barreja de trencadís que repeteix els colors anteriors. Coronant la font hi ha un fanal de ferro forjat, de línies sinuoses treballades a cop de fuet.

http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=32598

https://ca.wikipedia.org/wiki/Font_de_Can_Santadigna

https://ca.m.wikipedia.org/wiki/Fitxer:Raspall-garriga-font-0250-02.jpg

http://www.cdh.lagarriga.cat/sites/default/files/treball_de_recerca/2016-06/Raspall%2C%20gresol%20d%27estils.pdf

Manuel Joaquim Raspall i Mayol (Barcelona, 24 de maig de 1877 - la Garriga, 15 de setembre de 1937)  en va dissenyar algunes arreu del Vallès Oriental: 

https://fontsaigua.wordpress.com/2019/01/07/la-font-del-carrer-llorer-de-granollers/

http://coneixercatalunya.blogspot.com/2019/09/font-del-lleo-caldes-de-montbui-valles.html

....

Si teniu interès en es treballs de  la Carme Pecanins Luna, sou pregats de fer-nos arribar un e.mail a castellardiari@gmail.com i li ho farem saber. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada